Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 18 april

Alkmaar, 18-04-2011 o 13.45 uur

Aanhoudingen voor diefstal van diesel

Nibbixwoud, zondag 17 april

Een 28-jarige man en een 31-jarige man, beiden afkomstig uit Enkhuizen, zijn zondagavond rond 23.00 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De politie kreeg een melding dat er op een industrieterrein een camper rond reed met gedoofde lichten. Agenten troffen daar een geparkeerde vrachtwagen waar diesel uit gestolen bleek te zijn. Andere agenten die onderweg waren naar de melding zagen de camper rijden op de Oosteinderweg. Op de Dorpsstraat werd het voertuig staande gehouden. In de camper werd een groot vat aangetroffen met enkele hevelslangen. De 28-jarige en 31-jarige man werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Twee aanhoudingen voor mishandeling

Opmeer, zondag 17 april

Een 20-jarige man uit Spanbroek en een 19-jarige man uit Hoogwoud zijn zondagavond aangehouden voor mishandeling. Een 18-jarige jongen uit Opmeer stond rond 21.30 uur samen met een vriend voor een café te roken toen er een auto aan kwam. Deze stopte vlak naast de benen van de vriend. De 20-jarige man stapte uit en zei iets tegen de vriend. Deze en de 18-jarige jongen liepen de Breestraat in. Er kwamen twee autos van rechts. Deze stopten bij de twee jongens. Uit de autos stapten de 20-jarige man en de 19-jarige man. Deze sprak de jongens weer aan en schopte de telefoon van de 18-jarige jongen uit zijn handen. Toen deze de telefoon op wilde pakken kreeg hij van de 19-jarige man een stomp in zijn gezicht. Hij liep hierdoor vermoedelijk een gebroken kaak op. De 18-jarige jongen vluchtte met zijn vriend. Toen de politie ter plaatse was reed de 20-jarige man voorbij in zijn auto. Hij werd aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies 615 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen. De 19-jarige man werd later in zijn woning in Hoogwoud aangehouden.

27 autos bekrast: getuigen gezocht

Koedijk, zondag 17 april

Zondagochtend werden op de Heinskensdel, Meijersloot, Saskerstraat en t Laantje 27 autos bekrast. De politie zoekt getuigen die na 02.00 uur dien acht iets verdachts heeft gezien op of rond de genoemde straten. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Weer brand in duingebied

Bergen, maandag 18 april

In het duingebied vlakbij de Zwarte weg, ongeveer 200 meter van het pompgemaal, woedde maandagochtend rond 11.25 uur een brand. De brand werd ontdekt door een vliegtuigje. Er waren twee brandhaarden. Een van de haarden was na 25 minuten onder controle. De tweede haard van circa 20 bij 20 meter was om 12.10 uur brand meester.

De politie hoort getuigen die op het moment van de brand in het gebied waren. Bent u getuige geweest en heeft u nog geen contact gehad met de politie? Neemt u dan contact op met het rechercheteam van de Duinstreek via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aanhouding voor mishandeling

Heerhugowaard, zondag 17 april

Een 38-jarige man uit Heerhugowaard is zondagavond rond 19.20 uur aangehouden in zijn woning. De man kwam verhaal halen bij een 13-jarige jongen omdat deze zijn zoon gepest zou hebben. De man wilde met de jongen praten en wilde dat hij mee ging naar zijn huis. De jongen gaf aan wel te willen praten, maar niet met de man mee te willen gaan. Hierop werd de 13-jarige jongen vastgegrepen en kreeg hij enkele klappen in zijn maagstreek en gezicht. Hij werd vervolgens bij zijn nek gegrepen en alsnog meegesleurd naar de woning van de man. Hij moest hier zijn excuses aanbieden aan de zoon van de man. De 38-jarige man werd later in zijn woning aangehouden voor mishandeling.

Auto over de kop op A9

Castricum, zondag 17 april

Een 67-jarige automobilist en zijn 71-jarige vrouw raakten zondagavond gewond op de A9. Hun auto sloeg rond 18.35 uur door onbekende oorzaak over de kop op de A9 en kwam in de sloot terecht. De man en de vrouw, beiden afkomstig uit Amsterdam, moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidsduivels

Den Oever, zondag 17 april

Een 31-jarige man uit Hillegom raakte zondagavond rond 20.15 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met zijn motor 159 km/u op de A7 terwijl op dit stuk 100 km/u gereden mag worden.

Een 50-jarige automobilist uit Jubbega werd rond 18.45 uur reed op het 130 km/u stuk 186 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd met deze snelheidoverschrijding van meer dan 50 km/u.

Inbraak woning

Heerhugowaard, maandag 18 april

In een woning aan de Constantijn Huijgenstraat werd tussen zondagavond 22.00 uur en maandagochtend 07.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een deur aan de achterzijde. De benedenverdieping werd doorzocht. Onbekend is wat er weg is genomen uit de woning.

Heiloo, maandag 18 april

In een woning aan de Rector Frederiklaan werd maandagochtend tussen 03.00 en 07.30 uur ingebroken. Er was met een schroevendraaier een raam geforceerd waardoor de daders binnenkwamen. Er werden horloges, kleding en sleutels ontvreemd.

Alkmaar, maandag 18 april

In een schuur van een woning aan de Schipperstraat werd tussen zondagavond 21.30 en maandagochtend 06.40 uur ingebroken. Er werden twee fietsen meegenomen. Ook kwamen de inbrekers in de achtertuin, maar verder niet in de woning.

In een woning aan de Haviksweg werd tussen 02.30 en 06.15 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een bovenlicht geforceerd. Er werd apparatuur meegenomen en een telefoon.

Den Helder, zondag 17 april

In een woning aan de Waddenzeestraat werd zondag overdag tussen 12.30 en 18.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door de deur. Deze was niet op het slot gedraaid. Uit het huis werd geld, sieraden en tafelzilver.

Hoorn, zondag 17 april

In een woning aan de Weidemolen werd zondag tussen 08.00 en 20.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door de tuindeuren aan de achterzijde van de woning te forceren. Er werd apparatuur uit huis weggenomen.

Heerhugowaard, zondag 17 april

In een woning aan de Van Lennepstraat werd tussen 19.30 en 00.45 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een raam geforceerd. De inbrekers namen apparatuur mee uit de woning.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locatie iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Met 211 km/uur over de A7, 3.321 hardrijders bekeurd en acht rijbewijzen ingevorderd

Regio, maandag 18 april

De verkeerspolitie van de korpsen Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland hebben afgelopen vier dagen hardrijders gecontroleerd op de A7, de N242 en de N99. In totaal werden ruim drieduizend hardrijders bekeurd door de politie en acht bestuurders raakten direct hun rijbewijs kwijt, omdat zij de maximale snelheid met 50 km/uur of meer overschreden.

Onder hen bevonden zich motorrijders en automobilisten. Vier Engelse motorrijders werden van de A7 afgehaald, omdat zij tussen de 166 en de 174 km/uur hadden gereden. Zij mochten na betaling van een totaalbedrag van 1.100,-- hun weg weer vervolgen.

Onopvallende videosurveillance

De politie controleerde afgelopen zondag met de onopvallende videosurveillance-auto's en onopvallende videomotoren en vorderden op zondag 5 rijbewijzen in van extreme hardrijders. De videosurveillanten van Zaanstreek-Waterland, Noord-Holland Noord en Kennemerland werken al ruim een jaar samen om de verkeersveiligheid binnen hun werkgebied te verhogen. Zij zetten naast de hardrijders ook tientallen automobilisten aan de kant die niet handsfree aan het telefoneren waren, bestuurders die het inhaalverbod negeerden, bestuurders die reden zonder rijbewijs en andere wegmisbruikers die het overig verkeer en zichzelf in gevaar brachten.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opnameapparatuur.

Resultaten A7

Op de A7 werden de afgelopen dagen 1.508 hardrijders bekeurd. Op de A7 geldt een maximum snelheid van 130 km/uur. Tijdens de controles op de Afsluitdijk bleken veel mensen zich slecht aan de maximum snelheid te houden: door de politie werden snelheden werden gemeten van o.a. 211 km/uur, 193 km/uur, 197 km/uur, 187 km/uur. Een 34-jarige inwoner van Andijk moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren omdat hij 187 km/uur had gereden. Ook een motorrijder die 189 km/uur had gereden, kon zijn rijbewijs inleveren aan de videosurveillanten, evenals een 18-jarige man uit Donderadeel, die 186 km/uur had gereden.

Resultaten N242

Op de N242 werden 1.666 hardrijders bekeurd en een 34-jarige bestuurder uit Westzaan raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 154 km/uur had gereden. Op de N242 geldt een maximum snelheid van 80 km/uur.

Resultaten N99

Op de N99 werden 147 hardrijders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur.

De verkeerspolitie heeft de meeste hardrijders die een snelheidsoverschrijding van 30 km/uur of meer hadden, aan de kant gezet. Deze overtreders kregen direct hun bekeuring mee.

De overige overtreders kunnen hun boete binnen enkele weken op de deurmat verwachten.