Gemeente Vlaardingen



-

Woningbrand door hennepkwekerij

18-04-2011 |

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 april 2011 heeft er een woningbrand gewoed aan de Van Hoornbeekstraat. De brand is ontstaan door een hennepkwekerij. In de kwekerij stonden 181 hennepplanten. Hennepkwekerijen vormen een groot risico op brandgevaar, doordat er vaak met de elektriciteitskabels is geknoeid. In de woning is een verdachte aangehouden.

De Lichtblauwe Brigade van de gemeente Vlaardingen en de Politie Rotterdam-Rijnmond hebben de hennepkwekerij ontmanteld. De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 van start is gegaan om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden.

Ook aan de Werf Dammes Erve werd een hennepkwekerij aangetroffen met 79 planten. Deze is op vrijdagmiddag 15 april ontmanteld. Stedin heeft de stroom afgesloten in verband met stroomdiefstal.

Na de ontmanteling zijn de planten en de gebruikte apparatuur bij de AVR in Rozenburg vernietigd. De Politie Rotterdam-Rijnmond stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen. De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerijen. De ontmantelingskosten worden verhaald op de overtreders.

Risico's
De waterweggemeenten werken samen met politie, Stedin en Woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de Politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via de Buitenlijn (010) 248 4000.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000