Gemeente Dirksland


Gemeenteraden Middelharnis en Oostflakkee stemmen unaniem in met startbudget voor herindeling

De gemeenteraden van Middelharnis en Oostflakkee hebben ingestemd met het voor-gestelde startbudget van ⬠500.000 voor de voorbereidingen van de gemeentelijke her-indeling. Dit bedrag wordt verdeeld volgens de ISGO-verdeelsleutel over de vier ge-meenten. Het aandeel van de gemeente Middelharnis bedraagt ⬠180.000 en voor Oost-flakkee bedraagt dit ⬠110.000.

Op grond van de wet Arhi moeten de vier gemeenten voorbereidende activiteiten opstarten. Als voor die activiteiten geld nodig is, dan moeten de vier gemeenten dat geld beschikbaar stellen. In de gemeente Middelharnis en Oostflakkee is dit tijdens de laatste raadsvergade-ringen gebeurd. In Oostflakkee is bij het besluit opgenomen, dat de gemeenteraad ieder kwartaal een voortgangsrapportage wil ontvangen met een overzicht van de uitgegeven kos-ten. De gemeenteraad van Dirksland neemt in de vergadering van 28 april 2011 een besluit over het beschikbaar stellen van het startbudget. In de gemeente Goedereede wordt hier-over op 26 mei 2011 een besluit genomen. Gedeputeerde Staten hebben begin april, in een gesprek met een delegatie van de vier gemeenten, aangegeven dat de kosten door de vier gemeenten worden gedragen.

Het startbudget wordt gebruikt om de voorbereidingen, zoals beschreven in het plan van aanpak, uit te voeren. Tot september zullen geen grote uitgaven worden gedaan die onom-keerbare gevolgen hebben. Gedeputeerde Staten verwachten direct na de zomer een besluit van minister Donner over het al dan niet indienen van een wetsontwerp over de gemeentelij-ke herindeling.
Â