Gemeente Lelystad

Haagse hardlopers winnen Lelystadse ballonvaart

Maandag 18 april 2011

Woensdag 20 april stappen de Haagse gemeenteambtenaren Anja van Battum, Cees Wubben en Pim Quist in een Lelystadse heteluchtballon voor een tocht boven hun eigen woon- en werkgebied. Anja, Cees en Wim zijn prijswinnaars die namens de gemeente Den Haag hebben deelgenomen aan de NK Veldloop Gemeenten op 23 maart jl. in Lelystad. Van alle -bijna 300- aan deze veldloop deelnemende gemeenten leverde Den Haag de snelste lopers.

De traditionele wisselbeker voor de `best presterende gemeente' staat daarmee voor het 5^e achtereenvolgende jaar in Den Haag. Naast de wisselbeker biedt de gemeente Lelystad aan de prijswinnaars een ballonvaart aan in de `Lelystad geeft lucht'-promotieballon. Dit is een heteluchtballon, beschilderd door kunstenaar Menno Baars.

De afvaart van de Lelystadse heteluchtballon vindt plaats op woensdag 20 april op een nog nader te bepalen plaats, afhankelijk van weersomstandigheden en windrichting. Wethouder sportzaken van Lelystad, Willem de Jager, is aanwezig om de Haagse prijswinnaars een behouden vaart te wensen.

NK Veldloop Gemeenten is traditie

De Nederlandse Kampioenschappen Veldloop voor Gemeenteambtenaren is een jaarlijks evenement waaraan tussen de 4.000 en 5.000 ambtenaren meedoen. Het parcours gaat over 6, 9 of 12 kilometer. Prijzen zijn te winnen in verschillende leeftijdscategorieën. Op 23 maart jl. organiseerde de gemeente Lelystad de 24^e editie. Van alle deelnemende gemeenten vergaarden de Haagse hardlopers de meeste punten. Anja van Battum werd tweede op de 9 km. in de categorie 50 t/m 54 jaar ( 43:07 min.) ; Pim Quist eindigde 3^e op de 9 kilometer in de leeftijd t/m 34 jaar (33:30 min.). Cees Wubben werd 1^e op de 12 km. in de categorie 60 jaar en ouder (49:48 min.).

Voor alle informatie over de NK veldloop Gemeenten 2011, inclusief de uitslagen, kunt u terecht op www.nkveldloopgemeenten.nl. De volgende ambtenarenveldloop, op 7 maart 2012, is in de gemeente Heemskerk. Ja