Politie Groningen

Politie zoekt getuigen in Baflo-drama

Beroep op treinreizigers

Provincie Groningen , 18-04-2011 o De politie is naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen in Baflo op zoek naar getuigen. Bij dit incident kwamen de 29-jarige Renske Hekman en de 48-jarige politieman Dick Haveman om het leven. De politie heeft een 25-jarige verdachte aangehouden.

Onderzoek

De politie heeft voor het oplossen van deze zaak een Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld Dit rechercheteam bestaat uit ruim 40 rechercheurs van de politie Fryslân en Drenthe, Het onderzoeksteam doet beroep op mensen die informatie hebben en nog niet met de politie contact hebben gehad.

Buurtonderzoek

De afgelopen dagen hebben rechercheurs bewoners van Baflo gesproken, die aanwezig waren bij een van de locaties waar de incidenten hebben plaatsgevonden. De bewoners werd gevraagd zij iets gezien of gehoord of iets opmerkelijks waargenomen hadden dat met de incidenten te maken kon hebben. Ook werd een oproep gedaan aan mensen die getuige waren geweest van de aanhouding en het daarop volgend wapengebruik.

Oproep aan treinreizigers

Het TGO roept nu ook treinreizigers opdie op woensdag13 april 2011 tussen 19:00 en 21:00 uurmet de trein zijn gekomen, zijn vertrokken of langs het station van Baflo zijn gereden.Treinpassagiers die iets vanuit de trein hebben gezien en informatie hebben over het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat geldt ook voor informatie waarvan u denkt dat de politie het al weet. Alle informatie kan voor het onderzoek van belang zijn.

Uw informatie

Tips kunnen worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.