Landstede

Nu ook kinderdagopvang bij basisschool De Dennenkamp

Ommen - Vanaf 1 april biedt Landstede Kinderopvang Ommen (kinderdagverblijf Kwibus) ook opvang bij basisschool De Dennenkamp. Vooralsnog is er ruimte voor negen kinderen, maar bedoeling is om dit uit te breiden naar twaalf plekken. Met de uitbreiding kan Kwibus tegemoet komen aan de groter wordende vraag naar kinderopvang in Ommen. Ook De Dennenkamp is blij met de komst van de kleintjes.

Het nieuwe kinderdagverblijf is gevestigd in een van de twee ruimtes die Landstede Kinderopvang gebruikte voor buitenschoolse opvang. Om de ruimte uitdagend en gezellig te maken voor 0-2-jarigen waren de nodige aanpassingen nodig. Leidinggevende Fenny Pieper: Zo is er een buitendeur geplaatst, zijn er twee slaapkamertjes en een verschoonruimte gecreëerd en hebben we speelmaterialen aangeschaft. Buiten wordt voor de kinderen een natuurlijke buitenruimte met gras, een speelhuisje en zandbak aangelegd. De verbouwing is grotendeels in de voorjaarsvakantie uitgevoerd.

Leven in de brouwerij
Pieper is nog steeds erg blij dat De Dennenkamp vorig jaar deze uitbreidingsmogelijkheid bood: We hadden een behoorlijke wachtlijst en op de Kwibus-locatie aan de Haarsweg konden we niet uitbreiden. Ook Willem Vroom, onder andere directeur van De Dennenkamp, vindt de komst van de kleintjes erg leuk: Het brengt leven in de brouwerij.

Dat we voor- en naschoolse opvang boden was mooi, maar het betekende wel dat die ruimtes overdag leeg waren. Nu hebben we wat meer beweging in ons gebouw. Bovendien is het voor onze leerlingen leuk om die kleintjes - weliswaar op hun eigen speelplek - te zien. Op hun beurt kunnen de kleintjes met verbazing gaan kijken naar wat je allemaal kunt doen als je eenmaal op de basisschool zit.

Voordelen
Hij besluit: De samenwerking tussen kinderopvang en basisschool maakt bovendien het gezamenlijk aanbieden van educatieve programmas, die de voorschoolse ontwikkeling van kinderen moeten stimuleren, mogelijk. Daarmee biedt de samenwerking beide partijen voordelen.

Open Huis
Belangstellenden kunnen op 24 juni een kijkje nemen op de locatie Dennenkamp: dan organiseert Landstede Kinderopvang - tegelijk met het Zomerfeest van De Dennenkamp - een Open Huis.

Op 15 april organiseert de basisschool ook nog een zogeheten Grote Peuter Dag: een open dag voor ouders die zich willen oriënteren op een bassischool voor hun kind(eren).

Buitenschoolse opvang elders
Bij De Dennenkamp wordt kinderopvang dus vanaf 1 april gecombineerd met buitenschoolse opvang voor de jongste kinderen van de basisscholen uit de directe omgeving. Alle oudere kinderen gaan naar de vlakbij gelegen basisschool Het Kompas, waar Landstede Kinderopvang ook de beschikking heeft over twee groepsruimtes voor buitenschoolse opvang.

Kinderopvang Ommen
Ommen - Buitenschoolse Opvang locatie Dennenkamp