Gemeente Spijkenisse


Gaslekkage ontdekt tijdens horeca-actie

18 april 2011

GOA - Gemeentelijke opsporingsambtenaar

Tijdens een grootscheepse controle bij recreatieve instellingen in Spijkenisse zijn zaterdag 16 april 2011 acht sportkantines en een horecaonderneming gecontroleerd.

Bij 7 sportkantines en de horecaonderneming zijn gebreken of overtredingen geconstateerd.
In de toevoerleiding naar een van de sportkantines werd een gaslekkage ontdekt. Met spoed is een reparatieploeg opgeroepen om het lek te dichten. De overige constateringen bestaan uit;
* verouderde vergunningen

* illegale bouwwerkzaamheden

* geblokkeerde nooduitgangen

* niet tijdig gekeurde kleine blusmiddelen
* zwaardere zekeringen dan toegestaan in de stroomvoorziening

Bij 1 sportkantine was tijdens de controle alles in orde.

De veiligheid van de bezoekers staat centraal tijdens een horeca-actie. Er wordt vooral gelet op de naleving van veiligheidsvoorschriften, bijvoorbeeld in het kader van de Drank- en horecawet en brandveiligheid. Gecontroleerd wordt of de juiste vergunningen aanwezig zijn, of voldaan wordt aan de in deze vergunningen genoemde voorwaarden en aan de geldende voorschriften wordt voldaan. Tijdens de horecacontrole werken onder andere medewerkers van de gemeente, brandweer, Stedin, drank- en horecatoezicht en politie intensief samen. De coördinatie van de horeca-actie ligt bij de gemeente. Zij stuurt alle instellingen een brief waarin de constateringen en te nemen maatregelen staan.

Twee locaties worden binnenkort door de Brandweer Rotterdam Rijnmond voor een hercontrole opnieuw bezocht.