Welten

Welten realiseert fors rendementsherstel in 2010

maandag 18 april 2011

Persbericht

Welten realiseert fors rendementsherstel in 2010

Groei en innovatie in turbulente financiële markt 2011

Financieel opleider en detacheerder Welten heeft de stijgende lijn die zich sinds eind 2009 manifesteert, doorgezet in het verslagjaar 2010. Hoewel de omzet iets lager was dan in 2009, is het resultaat dankzij verhoging van het bezettingspercentage, hogere uurvergoedingen en aanzienlijk lagere kosten sterk gestegen. Voor 2011 zijn de vooruitzichten positief. Welten streeft naar een groei naar circa 700 interim professionals (per ultimo 2010: 590) in een nog steeds turbulente markt. De financiële sector ondergaat een aantal fundamentele veranderingen en de schaarste op de arbeidsmarkt waar het gaat om (financieel) specialisten neemt toe.

Resultaat 2010
Voor Welten is 2010 het jaar van fors herstel, na 2009 waarin de capaciteit nog moest worden teruggebracht vanwege de stevig gedaalde vraag van relaties. Weliswaar is de omzet in 2010 met EUR38,9 miljoen lager uitgekomen dan in 2009 (EUR44,7 miljoen), maar over nagenoeg de hele linie heeft Welten sterke verbeteringen van het resultaat laten zien. In vergelijking met 2009 zijn de totale kosten met ruim 30% gedaald.
Dat heeft geleid tot een positief resultaat in 2010 van EUR3,8 miljoen (na belasting), tegen een negatief resultaat van -/- EUR4,3 miljoen in 2009. Het herstel kwam vooral tot uitdrukking in de verbetering van het bezettingspercentage en het sterk teruggedrongen aantal beschikbare medewerkers in de zogenaamde `Terugkeergarantie'. In 2010 was er ook sprake van een hoger gemiddeld uurtarief. Sinds het eerste kwartaal van 2010 is Welten weer gestart met werving van medewerkers.

Verwachtingen 2011
Welten heeft positieve verwachtingen voor 2011. Door de stijgende vraag van relaties en door permanente innovatie van de dienstverlening wordt voor 2011 uitgegaan van een stijging in omzet naar ongeveer EUR50 miljoen. Eind 2011 zullen ongeveer 700 interim professionals via steeds modernere contractvormen aan Welten verbonden zijn.

Welten ervaart al langer de schaarste in de arbeidsmarkt voor het aantrekken van interim professionals. Met als ambitie om ook in deze markt een A-merk te blijven, werkt Welten permanent aan haar aantrekkelijkheid in deze sector. Zo heeft Welten in 2011 nieuwe vormen van traineeships en nieuwe rollen in de financiële sector geïnitieerd. Zonder het karakter als mensenbedrijf aan te tasten, zet Welten in 2011 ook in op digitale technieken om de beperkte mobiliteit en de toenemende schaarste in de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Inmiddels zijn Groeiers.in, een digitale leverancier voor relatief eenvoudiger functies en het label Welten Direct voor de ZZP-markt geïntroduceerd. Verder biedt Welten de mogelijkheid aan opdrachtgevers om eventueel boventallige medewerkers via het Welten-platform te laten doorontwikkelen. Zo werkt Welten aan verder groei en innovatie in 2011 en 2012.

Ommekeer bij financials
Het jaar 2011 wordt naar verwachting ook het jaar waarin ook bij de opdrachtgevers van Welten een ommekeer zichtbaar is. Veel banken en verzekeraars zullen hun terughoudendheid loslaten en hun aandacht weer meer op ontwikkelingen buiten de eigen organisatie richten. Zij zullen meer en meer inhoud kunnen geven aan het centraal stellen van de klant en de medewerker. Daarmee komt ook het `echte financiële vakmanschap', dat gebaseerd is op integriteit, kundigheid en zorgvuldigheid, duidelijk terug. Tegelijkertijd zorgen nieuwe toetreders in de markt ervoor dat digitale technieken een steeds prominentere rol spelen bij distributie en klantcontacten. Social media en vergelijkingssites zorgen er daarbij voor dat banken en verzekeraars zich continu bewust moeten zijn van hun performance en identiteit in de samenleving.
---