Gemeente Harlingen



Gemeente Harlingen trapt af voor trapveldjes

In 2010 heeft de raad van de gemeente Harlingen geld beschikbaar gesteld voor het opknappen van trapveldjes. Op diverse trapveldjes zijn de voetbaldoelen al verwijderd voor de werkzaamheden.

Op dit moment worden grondwerkzaamheden uitgevoerd om de ondergronden te egaliseren. De grasveldjes worden vervolgens behandeld met een verticuteermachine en er wordt zand op aangebracht. Nadat er is belucht en er voldoende graszode is gevormd, worden nieuwe doelen geplaatst. Als het groeizaam weer blijft, zal er in de tweede helft van mei weer volop gebruik van de trapveldjes gemaakt kunnen worden.

In de speeltuin aan de Liemendijk is daarnaast gestart met de aanleg van een "All Weather" sportvloer. De vloer zal bestaan uit drainbeton met daarop belijning en twee voetbaldoelen. De sportvloer kan het gehele jaar onbeperkt worden gebruikt. Hiermee wordt in de binnenstad de mogelijkheid tot sporten en bewegen flink uitgebreid.

Informatie over de voortgang van de werkzaamheden zijn te verkrijgen bij de teamleider groenvoorziening. De heer M.J. Postma is te bereiken op telefoonnummer (0517) 49 22 88 of via de mail m.postma@harlingen.nl.