Gemeente Sint-Oedenrode



Motivering uitspraak klimbos in park Kienehoef

De uitspraak door de Rechtbank in den Bosch, over een klimbos in park Kienehoef, is vandaag ontvangen. Door Adventuresport werd een omgevingsvergunning voor de bouw van een klimbos aangevraagd. De ondernemer startte onlangs, op eigen risico, met de werkzaamheden. Door omwonenden van park Kienehoef werd daarom een voorlopige voorziening aangevraagd.

Vandaag ontving de gemeente de motivering van de uitspraak van de rechtbank. De rechtbank heeft geoordeeld dat de ondernemer per direct moet stoppen met de werkzaamheden. In de visie van de voorzieningenrechter past een klimbos, zoals het is aangevraagd, niet in het bestemmingsplan. Daarom zal het bestreden besluit naar alle waarschijnlijkheid in bezwaar geen stand houden. In de tweede helft van mei buigt de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften zich hierover. Deze commissie brengt een advies uit aan het college van Burgemeester en Wethouders. De hoorzitting van deze commissie is openbaar. De locatie en het tijdstip maken wij nog bekend.
De gemeente Sint-Oedenrode, alsook de ondernemer de heer G van Klarenbeek, wachten nu het oordeel van de Commissie Bezwaarschriften af. Het college van Burgemeester en Wethouders neemt daarna, wegende het advies, een besluit.