Nexenta sluit hardware-partnership en lanceert Platinum Support Service voor het kanaal

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20110418 --

Nexenta Systems, een toonaangevende wereldwijde leverancier van OpenStorage-oplossingen, maakt bekend de samenwerking met Supermicro (NASDAQ: SMCI) te hebben uitgebreid. Deze partnership heeft als doel om overal ter wereld value-added resellers betere ondersteuning te bieden bij het implementeren van hardware waar NexentaStor op draait. Daarnaast lanceert Nexenta de nieuwe Platinum Support service.

Hardware-partnership met top tier leverancier Supermicro

Als resultaat van de aanhoudende groei van samenwerkingsverbanden, zal Supermicro, de marktleider in servertechnologie-innovatie en green computing, de combinatie van Supermicro's oplossing 3U Super Storage Bridge Bay (SBB) en NexentaStor in hun portfolio opnemen. Hierdoor wordt het verkoopproces van gecertificeerde Nexenta-resellers vereenvoudigd. In augustus 2010 werd Supermicro een premier-level partner in Nexenta’s Technology Partner-programma.

“Door het combineren van Supermicro's Super SBB en NexentaStor-software in ons portfolio, nemen we in wezen de technische beperkingen weg voor onze resellers. Zo kunnen ze leveren waar hun klanten om vragen, namelijk prestaties en betrouwbaarheid tegen een betaalbare prijs,” aldus Wally Liaw, vice-president International Sales bij Supermicro.

Platinum Support

Verder heeft Nexenta een high-end support service voor zakelijke klanten gelanceerd, genaamd Platinum Support. Deze dienst is bedoeld voor klanten die NexentaStor inzetten voor bedrijfskritische doeleinden en door Nexenta gecertificeerd personeel nodig hebben ter ondersteuning bij het beheer van complexe omgevingen. Platinum-gebruikers krijgen een technische account-manager toegewezen en halen verder voordeel uit periodieke operationele en technische evaluaties van belangrijke wijzigingen in de Nexenta-configuratie.

Succes in het kanaal

Met NexentaStor's OpenStorage-platform kunnen gecertificeerde resellers een scherper geprijsd alternatief voor NetApp, EMC en Hitachi biden aan hun klanten. Boston Technologies in het Verenigd Koninkrijk verkoopt NexentaStor bijvoorbeeld als onderdeel van het Igloo NXStor SBB-product dat onlangs een award heeft ontvangen van Storage Magazine in het Verenigd Koninkrijk.

“Nexenta's software-only aanpak zorgt voor hogere marges voor onze resellers. Dit doen wij door hen in staat te stellen de implementatie, integratie en configuratie van NexentaStor en andere value-add diensten toe te voegen op standaard storagehardware,” verklaart Jason Yoho, vice-president Business Development bij Nexenta.

Voor meer details: http://www.nexenta.com/corp/newsflashes/102-2011/920-new-partnership-and-platinum-support-service

Over Nexenta Systems

Nexenta Systems is een particuliere onderneming en werd opgericht in 2005. Nexenta Systems is een wereldwijde toonaangevende leverancier van OpenStorage-oplossingen voor bedrijven. http://www.nexenta.com

Over Super Micro Computer, Inc.

Supermicro® (NASDAQ: SMCI), de toonaangevende innovator in hoogwaardige en efficiënte servertechnologie, is een leverancier van end-to-end serveroplossingen voor Enterprise IT, HPC en Cloud Computing in de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Touchdown PR
Emily Gallagher
+44(0)1252-717040

Nexenta@touchdownpr.com