Ingezonden persbericht


()

Persbericht 13 april 2011

Producent 'Kankerzooi!' strijkt neer in Geldrop.
Fides Videoproducties zal vanaf 18 april gevestigd zijn aan de Elendil 4A in Geldrop. Het productiehuis van Dennis Stafleu en Nens Janssen bestaat nu drie jaar en om die groei te vieren werd het tijd voor een nieuw kantoor. De afgelopen jaren produceerde Fides niet alleen tientallen bedrijfs en opdrachtfilms voor de zakelijke markt maar produceerde ook een aantal tv-producties en documentaires zoals de educatieve serie 'Ouwe Jan' over het wel en wee in het Papegaaienpark in Veldhoven, At Home with Grant&Forsyth, Van Brabantse Bodem, over de Brabantse maakindustrie, De Omroep Brabant mini-soap 'De Gebroeders Teurlincx' in het programma 'DasdeGevoel' en een schokkende documentaire over hondendodingsstations in Andalusië met de titel 'De Spaanse hondenhel'.

KANKERZOOI!
De komende weken is bij Omroep Brabant de zeer heftige docusoap 'Kankerzooi! te zien. Een spraakmakende 'bewust gekozen' titel dat veel stof doet opwaaien. In deze twaalf delige serie volgen de programmamakers van Fides Videoproducties de strijd tegen kanker van de 44 jarige Francis van Straaten. Een alleenstaande moeder met twee tienerdochters.

Dennis en Nens,
'Wij hopen vanuit onze nieuwe locatie in Geldrop verder te kunnen groeien. Het gebruik van video blijft , evenals de vraag, explosief groeien. Brochures maken steeds vaker plaats voor korte duidelijke films en presentaties. Daarnaast hopen wij onze passie voor televisie te blijven ontwikkelen. Human Intrest gerelateerde onderwerpen hebben daarbij onze voorkeur. Wij zijn altijd op zoek naar mooie en bijzondere verhalen recht uit hart en uit het leven gegrepen. Als programmamakers vinden wij het bijvoorbeeld ontzetten leuk om trouwreportages te maken. Vaak word de 'videograaf' in de amateurhoek geschoven. Wij vinden dat onzin. Om 'De mooiste dag' van een bruidspaar perfect te kunnen registeren met alle emoties van die dag is vakmanschap en ervaring nodig. Voor ons is iedere opdracht een nieuwe uitdaging of het nu gaat om televisie, zakelijk of particulier.

Fides Videoproducties, Elendil 4A |5663 RC Geldrop T| 040 2026068 E| info@fidesvideo.nl I| www.fidesvideo.nl