Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Aanvulling op NOS uitzendingen 18 april 2011

HILVERSUM, 16 april 2011

NOS zendt uitspraak wrakingsverzoek rechtstreeks uit Maandag 18 april, 16.00 uur, NOSJournaal 24

Via het digitale kanaal NOS Journaal 24 is maandag aanstaande (18 april) om 16.00 uur rechtstreeks te volgen welke uitspraak de wrakingskamer doet aangaande het wrakingsverzoek van advocaat Bram Moszkowicz. De advocaat van Geert Wilders wil de rechtbank in Amsterdam wraken omdat de rechters in dit proces - in zijn ogen - de 'schijn van partijdigheid' aan zich hebben kleven.

Tijdens de zitting van afgelopen vrijdag in het strafproces tegen Geert Wilders werd getuige Bertus Hendriks, Midden-Oosten deskundige, gehoord. Volgens Moszkowicz pleegde Hendriks meineed doordat hij tegenstrijdige verklaringen aflegde. De rechtbank was dit echter niet met Moszkowicz eens. Daarop diende de advocaat een wrakingsverzoek in dat wordt behandeld door rechters uit Haarlem.

Het is de derde maal dat het proces tegen Geert Wilders te maken krijgt met een wrakingsverzoek. De eerste keer werd het afgewezen. De tweede keer, in oktober 2010, werd het wel toegewezen. Daarop moest het proces tegen Wilders opnieuw beginnen.

De uitspraak van aanstaande maandag is volgen via het digitale kanaal NOSJournaal 24 en via internet: www.nosjournaal24.nl en nos.nl