drs. W.G.P. (Wijnand) Heijnen in dienst bij Het Expertise Centrum

Persbericht van Het Expertise Centrum

Den Haag- Met ingang van heden is de heer drs. W.G.P. (Wijnand) Heijnen als adviseur in dienst bij Het Expertise Centrum (HEC)

Wijnand Heijnen (1972) heeft ruim 15 jaar ervaring in de publieke sector, zowel als adviseur als in de rollen van projectleider, interim manager en auditor. Voor zijn overstap naar HEC was Heijnen senior manager in de adviesgroep Public Sector bij Ernst en Young. Hij was eerder tevens werkzaam voor het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen, de Raad voor Werk en Inkomen en het Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen.

Heijnen studeerde Bestuurskunde met afstudeerrichting Openbaar Bestuur & Informatisering aan de Erasmus Universiteit en volgde later de postdoctorale opleiding EDP-auditing.
Hij heeft zich onder andere ingezet in evaluatie- en reviewopdrachten voor de ministeries van SZW, Jeugd en Gezin en VWS. Op het gebied van keteninformatisering was hij actief voor o.a. ICTU, het Ministerie van VWS en het Inlichtingenbureau in adviesopdrachten en als interim manager. Voor gemeenten voerde hij onder meer opdrachten uit op het terrein van de implementatie van het participatiebudget en vraagsturing in de Wmo.

Zijn werk speelt zich vrijwel altijd af in de combinatie Beleid én ICT of Beleid én uitvoering. Deze combinatie en het terugbrengen van complexiteit tot overzienbare elementen vormen een goede beschrijving van de motivatie en drijfveren van Heijnen.
Het organiseren van samenwerking in ketens en netwerken, en de ondersteuning daarvan met behulp van gegevensuitwisseling en ICT komen telkens terug in zijn werk. Evenals het bijdragen aan de publieke sector en de maatschappij.

Recent heeft Wijnand veelvuldig opleidingen en trainingen gegeven op het gebied van organisatie-inrichting en prestatiemanagement zowel op nationaal als internationaal niveau.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.hec.nl



Razende Robot Reporter