HITT

HITT versterkt positie op wereldwijde markt voor hydrografie en navigatie door acquisitie IVS 3D

Apeldoorn, 18 april 2011 - HITT NV, leverancier van verkeersbegeleidende, hydrografische en navigatiesystemen voor de lucht- en scheepvaart heeft vandaag een overeenkomst getekend met de eigenaren van IVS 3D over de verwerving van de aandelen van IVS 3D.

IVS 3D, marktleider in verwerking en visualisatie van maritieme informatie en analysesoftware, heeft kantoren in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Het bedrijf ontwikkelde sinds de oprichting in 1995 zeer geavanceerde commerciële producten in samenwerking met bedrijfsleven, overheid en academische instellingen, waaronder het Center of Coastal & Ocean Mapping van de universiteit van New Hampshire in de Verenigde Staten.

De activiteiten van IVS 3D en QPS, HITT's dochteronderneming te Zeist, zullen samengaan in een nieuw bedrijf met een personeelsbestand van 56 hooggekwalificeerde en deskundige medewerkers. Het bedrijf wordt hiermee de belangrijkste ontwikkelaar en leverancier van commerciële off-the-shelf software voor data-acquisitie, dataverwerking en 3D/4D visualisatie op het gebied van geodesie, hydrografie, oceanografie en computergestuurde navigatie. De belangrijkste producten zijn QINSy, Fledermaus and Qastor.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald kunnen worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhouden van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart en hydrografische en navigatiesystemen.

In 2010 boekte HITT een omzet van EUR 36 miljoen en een nettowinst van EUR 2,2 miljoen. Eind 2010 werkten bij HITT 163 personeelsleden. HITT is sinds juni 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Voor verdere informatie:

Sjoerd Jansen (CEO), telefoon +31 (55) 543 2590, e: investor.relations@hitt.nl