Van slaapkamer naar het grote publiek met Red Bull Bedroom Jam

Persbericht van Red Bull Nederland BV

Altijd al gedroomd van die grote doorbraak met jouw rock band? Red Bull geeft jou en je bandleden de unieke support om de wereld fan te maken van jouw muziek! Schrijf je nu in voor Red Bull Bedroom Jam, upload je muziekclip en mobiliseer zo honderden nieuwe fans. Doorloop de stappen van live web optredens naar een tour langs poppodia en een festival naar een finale live rock battle. De uiteindelijke winnaar neemt niet alleen zijn eigen EP op in de Red Bull Studio, maar gaat ook on tour met een bekende rock band!

Rock with us!
Klinkt bovenstaande je als muziek in de oren en hebben de bandleden een gemiddelde leeftijd tussen de 15 en 23 jaar oud? Ga dan direct naar redbull.nl upload je clip en geef een megaboost aan je fanbase. Hoe vaker de clip wordt bekeken en hoe meer fans zich aanmelden en over jouw band spreken, hoe hoger je ranking in de Buzzchart. Zes weken lang verdient de band On Top of The Buzz een live weboptreden. Het Red Bull Bedroom Jam team bezoekt dan samen met MTV was Here jouw slaapkamer en geeft jullie de kans om 10 minuten keihard te rocken!

Live on tour
Iedere band die live op het web heeft gespeeld promoveert naar de Tourchart. Deze werkt exact hetzelfde als de Buzzchart. De band die bovenaan deze chart eindigt, gaat samen met vier andere bands - gekozen door de deskundige juryleden Michel Penders (MTV), Klaas Knooihuizen (LiveXS Popmagazine), Jasper van den Dobbelsteen (Poppodium 013) en Hilde Smetsers (Next Best Band) - touren langs vier grote poppodia en een vet festival. De drie populairste bands worden uitgenodigd voor een Final Live weboptreden in de Red Bull Studio. Nog één keer krijg je de mogelijkheid om alles te geven. En de uiteindelijke winnaar neemt niet alleen zijn eigen EP op, maar gaat ook on tour met een bekende rockband door het hele land!

You Me at Six, Linchpin, Saving Aimee and you?
Red Bull Bedroom Jam werd in 2007 geïntroduceerd in Engeland met een online live optreden van You Me At Six. Vanaf dat moment ging het hard met de Britse band. You Me At Six scoorde de ene hit na de andere en won vorig jaar de felbegeerde Engelse Kerrang! Award. "Red Bull Bedroom Jam geeft jonge bands geweldige kansen," vertelt basgitarist Matt Barnes. "Soms ben je wat terughoudend als het gaat om het lanceren van nieuwe nummers op internet. Maar met Bedroom Jam konden we ze live laten horen en gelijk de reacties van de fans peilen. Dat was fantastisch." Maar het succes van You Me At Six staat niet op zichzelf. Als snel volgden bands als My Passion, Linchpin en SavingAimee hun voorbeeld. En nu maakt ook jouw band kans op die doorbraak!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.redbullbedroomjam.nl



Razende Robot Reporter