Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 18-04-2011

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden, omdat hij onder invloed op zijn scooter reed.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen van getuigen, dat een man vermoedelijk onder invloed op zijn scooter over het Zandpad reed. De getuigen zagen de man slingerend over het Zandpad rijden. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 24-jarige scooterbestuurder uit Utrecht aan. De man was warrig en afwezig maar rook niet naar alcohol.

De agenten troffen tijdens de fouillering in zijn kleding een fles met vloeistof aan. Uit onderzoek bleek de inhoud GHB te zijn. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT In de nacht van zondag 17 op maandag 18 april heeft de politie een man aangehouden, omdat hij veel te hard reed.

Tijdens een controle zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden. De snelheid van de auto werd gemeten. Uit de meting bleek dat de bestuurder met ruim 155 km/u over de Rijksweg reed. De achtervolging werd ingezet en de 42-jarige bestuurder uit Hilversum kon ter hoogte van Breukelen aan de kant gezet worden.

De man had geen rijbewijs of ander middel op zak waarmee hij zich kon legitimeren. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werd zijn identiteit vastgesteld. Hij zal zijn rijbewijs moeten inleveren. Met een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Zondagmiddag werd een meisje door een man beroofd van haar tas. De politie zoekt getuige(n).

Een 14-jarig meisje uit Utrecht fietste omstreeks 17.10 uur samen met een vriendinnetje over de Liesbosweg in de richting van Hoograven. Toen de meisjes ter hoogte van het tunneltje fietsten, sprong er plotseling een man uit de bosjes op het fietspad. Het 14-jarige meisje schrok en viel met haar fiets op de grond. De man greep haar tas en verdween. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.