Ingezonden persbericht

Hilversum, 18-04-2011

TWEE JONGE MUSICALSTERREN IN AVRO AVASTARS LIVE

In de kennisgamequiz AvaStars Live leggen twee kinderen tussen de negen en twaalf jaar met hun zelfgemaakte AvaStar een parcours af in de finalegame. Door het goed beantwoorden van vragen in de quiz behalen de deelnemers meer punten waardoor ze met een voorsprong kunnen starten in de finalegame. Presentator Ewout Genemans stelt de kandidaten vragen over onder meer muziek, showbizz, gezondheid, kunst en cultuur, wetenschap en duurzaamheid. De kandidaten zijn deze week allebei bekend van musicals.

Iris van Loen is dertien jaar en komt uit Amstelveen. Ze is bekend van Mary Poppins en heeft in het begin de rol van Jane Banks gespeeld in het Circustheater in Scheveningen. Momenteel speelt ze opnieuw deze rol en zal dit tot juni 2011 blijven doen.

Joes Brauers uit Bocholtz is elf jaar. Hij heeft het AVRO programma 'Wie wordt Kruimeltje?' gewonnen en speelt tot 5 mei de rol in de gelijknamige musical in het Efteling Theater in Kaatsheuvel. Vanaf oktober gaat hij een theatertour doen.

Via de online community avastars.avro.nl kunnen de kinderen live meespelen met de quiz die wordt uitgezonden op televisie. Daarnaast kunnen kinderen via de website de AvaStars game tegen elkaar spelen, een profiel aanmaken en chatten.

AVRO AvaStars, elke schooldag om 17.45 uur bij de AVRO op Z@pp.

---