Gemeente Dongen

Fietsbrug

Publicatiedatum: 18-4-2011

Onderzoek aan fietsbrug

Maandagmiddag 18 april 2011 wordt er technisch onderzoek verricht aan de fietsbrug over het Wilhelminakanaal in Dongen, die sinds zaterdag is afgesloten. Het onderzoek moet uitwijzen wanneer de brug, die wordt gebruikt voor zowel woonwerk- als toeristisch verkeer, weer open kan. ,,Doelstelling is om dat zo snel mogelijk te doen. We willen de overlast voor fietsers en voetgangers die gebruik maken van de brug, zoveel mogelijk beperken. Uit oogpunt van veiligheid is echter eerst het onderzoek noodzakelijk. Dat wordt uitgevoerd door specialisten'', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Incident
Op zaterdag 16 april raakte de brug beschadigd na een incident met een schip dat wordt ingezet voor baggerwerkzaamheden. Een van de ankerpalen op het schip raakte omstreeks 12.20 uur de onderkant van de brug, waarna de boot urenlang vast kwam te zitten. Door de laadruimte vol te pompen met water, kwam het schip dieper in het water te liggen. Omstreeks 15.00 uur was het probleem opgelost.

Om reden van veiligheid is de brug sindsdien tijdelijk afgesloten. De brug heeft vanwege de grote massa van de boot een flinke klap moeten opvangen. De boogconstructie is in het midden van de burg beschadigd. De fietsbrug is afgesloten met hekken. Voorbijgangers worden ter plaatse geïnformeerd met borden.