Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 18-04-2011

Overval op woning

KAMERIK- Op zaterdagavond 16 april werd een overval gepleegd op een woning. De bewoners werden opgesloten, maar bleven ongedeerd.

Omstreeks 23.00 uur kwamen twee overvallers de woning aan de s-Gravensloot binnen en bedreigden de twee aanwezigen met een wapen. Het tweetal werd vervolgens opgesloten in een kamer van de woning. Omstreeks 01.00 uur kwamen de bewoners thuis en werden ook opgesloten, evenals een kind van acht. Omstreeks 08.30 uur wist een kind van vijf jaar oud, dat nog in de woning was, alarm te slaan.

De politie is een groot onderzoek gestart naar de daders van deze overval. Het zijn mannen met een lichtgetinte huidskleur, tussen de 18 en 20 jaar oud, waarvan één een slank figuur heeft. De politie roept getuigen op die op zaterdagavond vanaf 19.00 uur tot zondagochtend 02.00 uur bijzonderheden hebben gezien rond de woning aan de s-Gravensloot. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844, district Rijn & Venen of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Gewonden bij aanrijding

VREELAND Bij een aanrijding tussen een motor en een auto raakten op zondagmiddag 17 april twee betrokkenen gewond.

Rond 13.55 uur reed een 31-jarige automobilist uit Almere over de Provincialeweg N201. Bij hem in de auto zat een 27-jarige vrouw uit Almere. De Almeerder remde af voor het rode verkeerslicht, maar een achter hem rijdende 42-jarige motorrijder uit Hilversum zag dit te laat. Bij hem zat een 32-jarige vrouw uit Hilversum achterop. De Hilversummer ging vol in de remmen, slipte, ging onderuit en botste tegen de achterkant van de auto.

De passagier van de auto en van de motor raakten gewond. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Tankpas

MAARSSEN Agenten hielden op zondagmiddag 17 april drie mannen aan omdat zij met een tankpas meerdere autos voltankten.

Rond 17.20 uur zag een getuige dat een man op de Vogelweg bij een benzinestation stond. Het viel hem op dat de man met één tankpas meerdere autos voltankte. Hij vertrouwde het niet en belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en troffen drie verdachten aan. Twee van hen, mannen van 28 en 29 jaar uit Utrecht, werden ter plaatse aangehouden. Eén van hen, de man met de tankpas, ging er te voet vandoor en vluchtte de wijk Fazantenkamp in. Agenten stelden daar een onderzoek in en buurtbewoners vertelden hen dat de verdachte zich in het plantsoen had verstopt. De agenten zochten in de struiken en troffen de verdachte, een 21-jarige jongeman uit Utrecht, liggend op de grond aan. Zij hielden hem aan. Hij bleek bij zijn vlucht zijn enkel te hebben verstuikt.

De drie verdachten werden naar het politiebureau overgebracht. In één van hun autos troffen de agenten een tankpas aan, die niet op één van hun namen stond. Mogelijk was deze van diefstal afkomstig. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.