Politie Drenthe

Maandag 18 april 2011

Provincie Drenthe, 18-04-2011

Aanhouding huiselijk geweld

GEMEENTE DE WOLDEN De politie heeft zaterdagochtend een 30-jarige vrouw uit een dorp in de gemeente De Wolden aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het mishandelen van de vader van haar ex-vriend. De vrouw is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De mishandelde man deed aangifte. Het traject huiselijk geweld is opgestart.

Eigenaar fiets gezocht
RODEN - De politie heeft onlangs een fiets aangetroffen in Roden waarvan het vermoeden bestaat dat deze gestolen is. Helaas is er geen aangifte van binnen gekomen. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze fiets. Bent u de eigenaar, of weet u wie de eigenaar van deze fiets is, belt u dan met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Het gaat om een damesfiets van het merk Gazelle, type Free in de kleur groen.

Politie controleert tijdens Superbike.

DRENTHE - Tijdens het afgelopen weekeinde heeft de politie extra controles uitgevoerd op belangrijke aanvoerwegen naar Assen. Bij radarcontroles op de N 855, N 371 en de A-28 werden 1421 auto- en motorrijders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Tijdens rijdend verkeerstoezicht werd vijf keer bekeurd voor een snelheidsovertreding en één keer voor een niet verzekerd voertuig. Politiemensen in de videoauto registreerden negen zware snelheidsovertredingen waaronder een Engelse bestuurder die ter plaatse een boete van 436,- moest betalen. Verder werd één keer bekeurd voor het overschrijden van een doorgetrokken streep en vier keer voor het negeren van een verplichte rijrichting.

Motorrijder licht gewond

BEILEN Op de A-28 ter hoogte van het benzinestation Smalhorst bij Beilen raakte zondagmorgen een 31-jarige motorrijder uit Rotterdam licht gewond. De man reed vanaf de parkeerplaats bij het tankstation de A-28 weer op. De man schatte een bocht aan het einde van de parkeerplaats waarschijnlijk verkeerd in waardoor hij in de berm kwam en daar een betonnen paaltje raakte. Hij vloog enkele keren met zijn motor over de kop en kwam op de vluchtstrook tot stilstand. De verwondingen leken mee te vallen. Voor onderzoek en eventuele behandeling is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Motor gestolen

ASSEN Vanaf het parkeerveld voor motoren achter de hoofdtribune van het TT circuit is zondag een rode Ducati H3 gestolen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Veenendaal ontdekte na de races dat zijn afgesloten motorfiets verdwenen was.

Verkeersongeval N34

EMMEN Bij het verkeersongeval op de N34 bij Emmen waar zondagmorgen vier autos en een paardentrailer betrokken waren, raakten twee personen licht gewond. De veroorzaker van het ongeval had gedronken. Deze 22-jarige inwoner van Emmen overschreed de dubbele doorgetrokken streep. Daarbij raakte hij een paardentrailer die achter een tegemoetkomende auto zat. De trailer schoot los, sloeg om en werd aangereden door een auto die daarachter reed. De veroorzaker van de aanrijding raakte vervolgens nog een andere tegemoetkomende auto waarna deze twee in een sloot tot stilstand kwamen. De man uit Emmen en zijn 21-jarige passagier en plaatsgenoot raakten licht gewond en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar bleek dat de bestuurder gedronken had waarna een arts op verzoek van de politie bloed bij hem afnam. Dit wordt onderzocht op de aanwezige hoeveelheid alcohol. De andere personen die bij het ongeval betrokken waren, een 30-jarige man uit Maarsen, een 25-jarige vrouw uit Hoogeveen en een 64-jarige man uit Dalen, kwamen met de schrik vrij. Het paard in de trailer raakte slechts licht gewond. Het verkeer op de N-34 ondervond geruime tijd hinder door het ongeval en de bergings- en reinigingswerkzaamheden.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

HOOGEVEEN Zondagavond hield de politie op de Schoolstraat in Hoogeveen een 17-jarige jongen uit die plaats aan. De jongeman wordt verdacht van het mishandelen van een 20-jarige jongeman uit Elim. Dit was kort daarvoor op de Grote Kerkstraat gebeurd waarbij het slachtoffer was geslagen en geschopt. De man deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Agenten beledigd

HOOGEVEEN Op het Armenwerkhuispad in Hoogeveen schold zondagavond een 18-jarige jongen uit Nieuwlande een aantal agenten uit voor kankermongolen. De jongenman, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In de nacht van zondag op maandag schold een 29-jarige man uit Hoogeveen op de Hoofdstraat in Hoogeveen agenten uit voor vuile kuthonden. Ook deze man had flink gedronken en is na zijn aanhouding overgebracht naar een politiebureau.

Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De beledigde agenten deden aangifte.

Engelse bezoekers Superbike aangehouden met valse entreekaarten

ASSEN Beveiligingsmedewerkers van het TT-circuit hielden zondag drie Engelse mannen aan die op de parkeerplaatsen entreekaarten probeerden te verkopen. De kaarten die de mannen bij zich hadden bleken te zijn vervalst. De verdachten zijn overgedragen aan de politie. Het gaat daarbij om een 46-jarige man uit London en een 27-jarige man en zijn 24-jarige zoon uit Orpington. De mannen verklaarden de kaarten voor 25,- per stuk gekocht te hebben van een onbekende. Daarna verkochten ze een aantal kaarten door voor 40,- per stuk. De politie nam 22 vervalste kaarten in beslag. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Koperdieven aangehouden

COEVORDEN Op de Monierweg bij Coevorden hield de politie in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 19 en 23 jaar uit Schuinesloot en Klazienaveen aan op verdenking van koperdiefstal. Agenten controleerden de bestelauto waarin de mannen reden. Toen ze met toestemming van de bestuurder een kijkje in de laadruimte namen zagen ze daar o.a. een aantal rollen elektriciteitskabel. Omdat de mannen geen aannemelijke verklaring konden afleggen over deze kabels zijn ze aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten. De auto en de kabels zijn in beslag genomen.