Politie Groningen

Maandag 18 april 2011

Provincie Groningen, 18-04-2011

Dierenbeul bedreigt omstanders

TOLBERT De politie heeft zondagmiddag een 19-jarige man uit Tobert aangehouden voor dierenmishandeling en bedreiging. Agenten reageerden op een melding van dierenmishandeling bij een vijver aan de Bolster in Tolbert. Meerdere getuigen hadden gezien hoe de 19-jarige zijn hond met een houten paal afranselde. Toen de dierenbeul door omstanders op zijn gedrag werd aangesproken bedreigde hij de getuigen met dezelfde paal. Op basis van het signalement konden agenten de verdachte in de omgeving aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De hond kreeg tijdelijk een ander baasje. Meerdere getuigen hebben aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt het incident.

Snelle boot aan de ketting

KROPSWOLDE De politie heeft zondagmiddag op het Zuidlaardermeer een 23-jarige man uit Hoogezand bekeurd. De hoogezandster werd in een snelle motorboot gecontroleerd. Als snel bleek dat de man niet in het bezit was van een vaarbewijs. Daarnaast kon hij niet aantonen dat hij de eigenaar van de boot was. Agenten besloten het vaartuig aan de ketting te leggen. Als de schipper kan aantonen dat de boot op zijn naam staat krijgt hij deze weer terug.

Stadjer aangehouden voor heling bromfiets

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag op het Deliplein in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling en/of diefstal. Een 47-jarige man uit Groningen trof zijn gestolen bromfiets aan op het Deliplein en waarschuwde de politie. De nieuwe eigenaar had geen aannemelijk verhaal over de herkomst komst van de brommer. Daarop werd de 19-jarige Stadjer aangehouden. Na verhoor kon hij lopend het politiebureau weer verlaten. De bromfiets werd in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist gewond bij aanrijding

DELFZIJL - Een 66-jarige automobilist uit Delfzijl is zondagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Kustweg in Delfzijl. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Na een stuurcorrectie kwam de bestuurder tegen een boom tot stilstand. De klap was zo hard dat de airbag werd geactiveerd. Het slachtoffer werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Beschonken fietser botst bijna tegen auto

GRONINGEN - Een 49-jarige man uit Groningen is zondagavond door de politie aangehouden. Surveillerende agenten zagen een fietser op de Plantaanlaan rijden in tegenovergestelde richting. Een passerende auto kon de fietser ternauwernood ontwijken. Bij controle bleek dat de fietser te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau bleek dat de 49-jarige Stadjer ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor vernieling aangehouden

TOLBERT De politie heeft zondagavond een 32-jarige man Tolbert aangehouden voor vernieling. Agenten reageerden op een melding van een burenruzie op de Vijf Akkers in Tolbert. Het bleek dat de 32-jarige ruzie had gehad met zijn buurman. Nadat hij zijn woning boos had verlaten gooide de verdachte een baksteen door een ruit. Toen agenten de amokmaker wilden aanhouden wilde hij niet meewerken. De politie moest peperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Hij werd ingerekend en werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De buurman heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietser gewond na verkeersongeval

GRONINGEN - Een 18-jarige bromfietser uit Groningen is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op de kruising van het Gedempte Zuiderdiep met de Haddingestraat kreeg hij geen voorrang van een 37-jarige automobilist uit Assen. Door de aanrijding kwam het slachtoffer ten val. De Stadjer werd met een gebroken been naar een ziekenhuis gebracht.

Man pleegt drie keer huisvredebreuk in ziekenhuis

GRONINGEN De politie heeft maandagavond- en nacht binnen 24 uur drie keer een 32-jarige man uit Zwolle aangehouden voor huisvredebreuk. De bedrijfsbeveiliging van het UMCG troffen de Zwollenaar drie maal in het ziekenhuis aan, terwijl hij een ontzegging heeft. Bij de derde keer werd de verdachte niet alleen aangehouden, maar ook ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt alle drie keer proces-verbaal op. De verdachte is een bekende veelpleger.

Man aangehouden voor vernieling

BAD NIEUWESCHANS De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Hoofdstraat in Bad Nieuweschans een 25-jarige man aangehouden voor vernieling. De man wordt ervan verdacht dat hij in de woning van zijn moeder diverse vernielingen heeft gepleegd. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft maandagnacht op de Troelstralaan in Groningen een 53-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. De Damster werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde de verdachte zijn rijbewijs in. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.