FNV Bondgenoten

Met nieuwe cao eindelijk rust op de postmarkt

De leden van FNV Bondgenoten hebben gisteren ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Dit resultaat bereikten vakbonden en werkgevers op de postmarkt op 31 maart jl. Op 1 april stemde de achterban van de werkgevers al in met het resultaat. Daarmee is er eindelijk een nieuwe cao voor postverspreiders in Nederland.

Eindelijk fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden postverspreiders

FNV Bondgenoten is blij met het akkoord. "We zijn sinds 2007 bezig om fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden op de postmarkt te realiseren. Met de nieuwe cao lijkt dat nu gelukt te zijn. Postverspreiders krijgen het minimumloon en normale arbeidsovereenkomsten. De overname van SelektMail door Sandd zorgt voor meer financiële ruimte om de afspraken na te komen. Daarmee zal er na jarenlang geruzie en getouwtrek eindelijk rust komen op de postmarkt", aldus Egon Groen van FNV Bondgenoten.

Voor oktober 2013 meerderheid postverspreiders een arbeidsovereenkomst

Volgens de cao dient uiterlijk voor 31 december 2011 10 procent van de postverspreiders een arbeidsovereenkomst te hebben, oplopend tot 80 procent per 30 september 2013. Staatssecretaris Bleker heeft in een brief van 11 april aangegeven dat de percentages die vakbonden en postbedrijven zijn overeengekomen, worden vastgelegd in een nieuwe AMvB.