Ingezonden persbericht


IMAGINE ONTVANGT
OSCARWINNAAR BOB MURAWSKI!

Masterclass
Maandagmiddag 18 april - 16:00 uur - Filmtheater Kriterion Tevens première van zijn nieuwe montageproject Gone with the Pope

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion

Lange - en korte films; fantasy, sf, animatie, anime, horror, thriller en cult. The Night of Terror, symposium, masterclass en Q&A's. Themaprogramma's: Cine Latino Fantastico en Power to the People.

www.imaginefilmfestival.nl

Bob Murawski, editor van o.a. de Spider-Man films en The Hurt Locker, verzorgt dit jaar de masterclass van Imagine. Op maandagmiddag 18 april zal Murawski vanaf 16:00 uur in de grote zaal van filmtheater Kriterion uitgebreid ingaan op zijn samenwerking met regisseurs als Sam Raimi en Kathryn Bigelow, en zijn 15-jarige montageproject Gone with the Pope dat tijdens Imagine zijn Europese première beleeft.

Vorig jaar stond Bob Murawski, samen met zijn vrouw Chris Innis, op het podium van het Kodak Theatre in Hollywood, om de Oscar voor de Beste Montage in ontvangst te nemen. Het was een van de zes Academy Awards voor de grote winnaar van de avond, Kathryn Bigelows The Hurt Locker.

Murawski (1964) heeft zijn roots in de fantastische film. Zo monteerde hij voor Sam Raimi o.a. Army of Darkness, The Gift, Drag Me to Hell en alledrie de Spider-Man films. Maar hij was ook editor van John Woo's, door Raimi mede geproduceerde Amerikaanse debuut Hard Target. Zijn meest recente credit is de thriller The Resident, die begin april de Nederlandse bioscopen zal aandoen.

Murawski is, met Sage Stallone, mede-eigenaar van Grindhouse Releasing, een distributeur gespecialiseerd in het conserveren en opnieuw uitbrengen van obscure genrefilms. Meest recente wapenfeit van de firma is Gone with the Pope, eind jaren 70 gedraaid door Duke Mitchell, acteur, nachtclubartiest en filmmaker. Mitchell stierf in 1981, zonder aan de montage van zijn film te zijn toegekomen. Murawski ontfermde zich over de blikken ongemonteerd materiaal en toverde in vijftien jaar (vrije) tijd het hilarische verhaal tevoorschijn van drie Amerikaane maffiosi die het drieste plan opvatten de Paus te ontvoeren. Gone with the Pope zal tijdens Imagine meerdere malen worden vertoond.

Bob Murawski verkeert zowel in kringen van toegewijde genrefans als aan de top van Hollywood. Wat is het grote verschil tussen een uit de hand gelopen hobbyproject als Gone with the Pope en het werken aan een blockbuster waarbij kolossale commerciële belangen op het spel staan? Hoe toevallig is het dat zijn naam voornamelijk aan horror en fantasy is verbonden? Het zijn slechts enkele van de vragen die tijdens de masterclass de revu zullen passeren. Daarnaast zal Murawski aan de hand van filmfragmenten tekst en uitleg geven over zijn werkwijze.

MASTERCLASS BOB MURAWSKI
Maandag 18 april, 16:00 uur, Kriterion 1

De beelden betreffen v.l.n.r.:
Gone with the Pope van Bob Murawski
Bob Murawski samen met zijn vrouw Chris Innis
Gone with the Pope van Bob Murawski

Voor verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen ga naar de website: www.imaginefilmfestival.nl

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

Volg ons ook op Twitter
en Facebook




Ingezonden persbericht