Gemeente Breda

Grondwerk fietsviaduct Nieuw Wolfslaar - Bavel

In november hebben wij u geïnformeerd over de laatste stand van zaken met betrekking tot de fietsbrug tussen Nieuw Wolfslaar en de dorpskern van Bavel. De komende maanden voert de Gemeente Breda werkzaamheden uit voor de realisatie van het fietsviaduct over de A27, om daardoor een veilige fietsroute te creëren. Met dit Breda bericht informeren wij u over de werkzaamheden die binnenkort starten en de daarmee gepaard gaande (geluids)overlast.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het aanbrengen van een grote hoeveelheid zand en grond om de aanleg van het fiets- en voetpad aan de Bavelzijde mogelijk te maken. Hierdoor is het voor fietsers en voetgangers straks mogelijk het fietsviaduct te bereiken.

Werktijden en hinder

De werkzaamheden beginnen op maandag 18 april en duren ongeveer vier weken. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. In de weekenden en in de nachtelijke uren wordt niet gewerkt.

Route bouwtransport

Om hinder voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, rijden de zandauto's een speciale route. De volle zandauto's nemen de afrit vanaf de A27 en rijden door de al eerder gemaakte opening in de wal. Vervolgens lossen ze de lading en rijden leeg via Schoutenlaan - Vennekes - Deken Dr. Dirckxweg en Roosbergseweg naar de A58.

In overleg met de Dorpsraad is besloten van het Vennekes een éénrichtingsstraat te maken van 18 april tot en met het einde van de werkzaamheden. De rijrichting is van de Schoutenlaan naar de Deken Dr. Dirckxweg. Dit wordt met bebording aangegeven.

De route van het bouwtransport wordt ook in de bebouwde kom met borden aangegeven. Dit wordt gedaan om de veiligheid van de weggebruikers en de chauffeurs te bevorderen. Er wordt met beperkte snelheid gereden om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Bouwborden

De gemeente plaatst twee bouwborden bij de bouwlocaties. Een bord bij de molen in Bavel en een bord bij de speeltuin in Nieuw Wolfslaar. Op deze borden staat de actuele stand van de werkzaamheden en de geplande werkzaamheden. Hierdoor kunt u constant de voortgang van de werkzaamheden volgen en op de hoogte blijven van eventuele ontwikkelingen.

Na de werkzaamheden

Doordat er een grote hoeveelheid zand en grond wordt aangebracht, zal de ondergrond gaan zakken. Dit proces duurt enkele maanden. In deze periode vinden er nauwelijks tot geen zichtbare werkzaamheden plaats.