Gemeente Tilburg

Nummer

11129SE Datum 15 april 2011

Tilburg Zingt op Schouwburgring / Cityring Op vrijdag 29 april vindt in Tilburg het evenement Tilburg Zingt plaats, een populair meezing evenement met circa 12.000 bezoekers. Het jaarlijks terugkerende evenement maakt deel uit van Tilburg Trakteert. Zoals u wellicht wel weet uit andere publicaties of van voorgaande jaren, wordt dit evenement jaarlijks in de binnenstad van Tilburg georganiseerd. Locatie Dit jaar is er een nieuwe locatie aangewezen door de Gemeente Tilburg. Tilburg Zingt is dit jaar op de Schouwburgring/Cityring (vanaf de Bisschop Zwijsenstraat tot ongeveer de Schouwburg). Er wordt een podium geplaatst op de Cityring vanaf de afslag Bisschop Zwijsenstraat. De Bisschop Zwijsenstraat blijft wel bereikbaar voor het doorgaande verkeer. Opbouw Tilburg Zingt De opbouw van het evenementstart op donderdag 28 april vanaf 06.00 uur. In verband met de opbouw van het evenement op 29 april worden de volgende wegen afgesloten; - De Schouwburgring wordt voor het doorgaand verkeer, vanaf de Bisschop Zwijssenstraat tot ongeveer aan de Schouwburg, op 29 april vanaf 06.00 uur afgesloten. - De zij-ingangen van de schouwburgpromenade (tussen de Carrousel en Boulanger) worden afgesloten op 29 april vanaf 06.00 uur. - De Bisschop Zwijsenstraat en het Louis Bouwmeesterplein worden niet afgesloten en blijven bereikbaar voor het verkeer. - De schouwburgpassage blijft bereikbaar via de Cityring tot aan de Bisschop Zwijsenstraat en vanuit de Bredaseweg via Lange Schijfstraat, Zomerstraat, Louis bouwmeesterplein. Het eenrichtingverkeer tussen het Louis Bouwmeesterplein en het evenement is tijdelijk opgeheven. Programma 18.00 uur: Tilburg Zingt evenemententerrein geopend Opwarmen publiek/barren geopend 20.00 uur: Start Tilburg Zingt Opening met het Tilburgs Volkslied 22.00 uur: Pauze 24.00 uur: Inzet laatste nummer Wilhelmus 01.00 uur: Einde Tilburg Zingt Geluidsoverlast Het evenement start op 29 april om 18.00 uur, en is op 30 april uiterlijk om 01.00 uur afgelopen. Er wordt tijdens het evenement gebruik gemaakt van versterkt geluid. Wij vragen hiervoor uw begrip. Parkeren De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn het Koningsplein en het Louis Bouwmeesterplein. Deze zijn beiden bereikbaar tijdens het evenement, de opbouw en de afbraak. Echter het Louis Bouwmeesterplein is niet via de Schouwburgring bereikbaar vanaf 29 april 06.00 tot 30 april 06.00 uur.

Bezoekadres Stadhuisplein 130

Postadres Postbus 90155 5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer 013 542 88 96 Faxnummer 013 542 87 44

Servicedienst

Communicatie Faciliteiten Financiële Administratie Informatisering Personele & Juridische Zaken

Pagina 1 van 2

Komt u op de fiets? Dan kunt u uw fiets parkeren in de fietsenstalling van de Concertzaal of Koningsplein.

Gewijzigde busdiensten De buslijnen die rijden over de Schouwburgring rijden op 29 april aangepaste routes. Kijk voor meer informatie hierover op www.veolia.nl. Afbouw Tilburg Zingt Met de afbouw van het evenement wordt direct gestart na afloop van het programma. De Schouwburgring is op 30 april vanaf 06.00 uur weer open voor het doorgaande verkeer. De Schouwburgring wordt na de afbraak van het evenement veegschoon opgeleverd. Meer informatie Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen? Neem dan contact op met de organisatie van Tilburg Zingt via telefoonnummer 06 51243424 of via email info@cafedeboekanier.nl.

Pagina 2 van 2

---- -- Nummer

11139GO Datum 15 april 2011

Ontwikkeling deelgebied Zwijsen (voormalige drukkerij) in de Spoorzone Informatiebijeenkomst woensdag 27 april 2011

Op 30 juni 2008 heeft de raad het bestemmingsplan vastgesteld voor de ontwikkeling van de Spoorzone. Het plangebied van de Spoorzone wordt globaal begrensd door de Spoorlaan, de St. Ceciliastraat, de Jan Heijnsstraat, de achterzijde van de percelen gelegen ten zuiden van de Philips Vingboonsstraat, de Lange Nieuwstraat, de Atelierstraat, de Besterdring en het NS-plein. De ontwikkelingen in het gebied hebben een looptijd tot ca. 2020. Gezien dit lange ontwikkelingstraject en de gewenste verscheidenheid in functies, is gekozen voor een grote mate van flexibiliteit. Voor de nog in te vullen deelgebieden, zoals het deelgebied Zwijsen (voormailge drukkerij), moeten nog uitwerkingsplannen worden opgesteld. De locatie Zwijsen ligt tussen de Gasthuisring, de Burgemeester Brokxlaan, de Fraterstraat en het spoor. Zwijsen is na het Hollandterrein, het Haestrechtkwartier, het woonzorgcentrum Joannes Zwijsen en de Lochtstraat de eerstvolgende locatie die tot ontwikkeling komt in de Spoorzone. Als voorloper op het uitwerkingsplan voor het deelgebied Zwijsen/Lochtstraat heeft het college op 9 december 2008 ingestemd met een stedenbouwkundig plan van het bureau BDP. Khandekar. Op 16 december 2008 is er een informatiebijeenkomst geweest over dit stedenbouwkundig plan. Inmiddels is Van de Ven Bouw- en Ontwikkeling bezig met een bouwplan. Op verzoek van ontwikkelaar Van de Ven wordt er binnenkort een herziening van het bestemmingsplan opgesteld.

Bezoekadres Stadhuisplein 130

Postadres Postbus 90157 5000 LL Tilburg

Doorkiesnummer 013 542 85 63

Informatiebijeenkomst De gemeente wil bewoners en andere belanghebbenden op en in de omgeving van de locatie Zwijsen verder betrekken bij de planvorming. Om die reden organiseert de gemeente in samenwerking met de projectontwikkelaar een informatiebijeenkomst op: