Ingezonden persbericht


Persbericht:

"2Tunnel 2011" bij Indoor Skydive Roosendaal groot succes!

Roosendaal, 18 april 2011

Op 17 april 2011 is voor het eerst een 2 persoons formatie (FS2) wedstrijd gehouden bij Indoor Skydive Roosendaal. Dit onder de naam "2tunnel 2011". Waar regulieren skydive wedstrijden vaak gefocust zijn op resultaat en het wedstrijdelement wilde de organisatoren met deze wedstrijd juist de breedte sport bedienen. Het belangrijkste doel voor de organisatoren was het dan ook om de wedstrijdsport en de breedte sport binnen het (indoor) skydiven bij elkaar te brengen in een laagdrempelige wedstrijd.

Wedstrijd
In totaal waren er 11 deelnemende teams die de uitdaging met elkaar aangingen en er een mooie wedstrijd van hebben gemaakt. De teams kunnen punten behalen door binnen 35 seconden zoveel mogelijk (vooraf vastgestelde) formaties te vliegen. Achteraf beoordeeld een jury de gevlogen formaties waarna er voor elk goed gevlogen figuur een punt wordt toegekend.

Om 10.00 uur begonnen de teams met de warming-up ronde. Vervolgens bestond de wedstrijd uit 5 rondes die over de gehele dag zijn gevlogen. De uiteindelijke winnaars van 2Tunnel 2011 zijn "2 Murphy Maniac's" en "Highline". Beide teams waren binnen hun categorie met respectievelijk 110 en 72 punten het sterkst.

2Tunnel 2012
Door het succes van deze wedstrijd is de kans dan ook zeer groot dat de organisatoren "Tunnelvisie" en "Indoor Skydive Roosendaal" in 2012 wederom de krachten bundelen voor "2tunnel 2012"

"Het doel voor 2012 wordt om deze wedstrijd verder uit te breiden. Wij hebben het afgelopen jaar voor het eerst een open NK indoor skydiven georganiseerd, genaamd "Grand Prix 2010". Deze wedstrijd was een enorm succes waarbij de top van de Nederlandse en Europese skydive wereld het tegen elkaar op nam. De "2Tunnel" wedstrijd is een format waarbij we niet de top maar juist de breedte sport willen bedienen. Het is dus een grote aanwinst naast de Grand Prix die in november wederom wordt georganiseerd." Aldus: Robert Ros, Manager Marketing & Commerciële zaken van Indoor Skydive Roosendaal.