Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CONEXIOM vereenvoudigt het automatisch elektronisch versturen en ontvangen van standaarddocumenten

Elektronisch dataverkeer onder het motto Triple S: 'simple, standard, save'

Den Bosch, 13 april 2011 - Dimensys DX introduceert CONEXIOM, een kostenbesparende en makkelijk te implementeren oplossing voor het elektronisch uitwisselen van standaarddocumenten. Met behulp van CONEXIOM kunnen organisaties zonder handmatige tussenkomst informatie uit documenten met elkaar uitwisselen zonder aanpassing van systemen en processen.

CONEXIOM haalt de informatie uit de documenten, zet deze om in XML-formaat en stuurt het XML-bestand vervolgens naar de ontvanger. Hiervoor is alleen een éénmalige mapping nodig van de documentenstructuur, wat in een paar uur is uit te voeren.

Vanaf dat moment hoeft een gebruiker het document dat hij wil verzenden alleen nog maar te printen via een CONEXIOM-printerdriver of te verzenden naar een e-mailadres. Vervolgens wordt de informatie uit het document gehaald en direct in XML-formaat naar de ontvanger gestuurd, waarna het automatisch de workflow van de overheidsinstellingen ingaat. Er is geen enkele manuele handeling meer nodig. De ontvangende overheidsinstelling stelt de CONEXIOM-printdriver en/of het email-adres beschikbaar aan de verzender. In principe kunnen documenten in de toekomst rechtstreeks worden aangeleverd bij Digipoort.

Foutloos, zorgvuldig en veilig
"Scannen en overtikken van formulieren is niet meer nodig. Dat bespaart tijd en voorkomt fouten. Wij zorgen met CONEXIOM voor een foutloze, zorgvuldige en veilige verwerking van de informatie. Wij maken het verzenden van een document net zo eenvoudig als het sturen van een sms-bericht ", vertelt Lo Kesselaer, managing director van Dimensys DX. "Met CONEXIOM hoeven geen dure IT-oplossingen te worden ontwikkeld om de binnen de overheid gewenste norm van 10% elektronisch informatieverkeer nog dit jaar te halen."

Een groot voordeel van CONEXIOM is dat een nieuwe organisatie eenvoudig is aan te sluiten. Ook daarvoor geldt dat alleen mapping van diens documenten nodig is, om te zorgen dat de XML-bestanden op de juiste manier binnenkomen.

Lage verwerkingskosten
De abonnementenstructuur van CONEXIOM is per document, aansluiting en volume onafhankelijk. In de praktijk liggen de verwerkingskosten op enkele eurocenten.

Omdat de informatie na verzending wordt gewist, is CONEXIOM een vorm van elektronische postbezorging, maar wel met een controle dat de levering goed is aangekomen. Behalve dat de data in XML-formaat wordt aangeleverd bij de ontvanger, zorgt CONEXIOM ervoor dat de ontvanger ter controle ook een document krijgt toegestuurd in PDF-formaat. Indien het een klantorder betreft kan de klant een orderbevestiging ontvangen van zijn originele order met de wijzigingen, bijvoorbeeld leverdata en prijzen. Deze staan in de vorm van track changes in de lay-out van zijn orderdocument weergegeven.

CONEXIOM is ontworpen door de ontwikkelaars van het Canadese ecmarket, die eerder al hun sporen hebben verdiend met de ontwikkeling van onder meer VoIP en internetgaming. Meer dan zes jaar hebben dertig mensen gewerkt aan deze oplossing, een systeemonafhankelijk ERP-linkprogramma. Resultaat is een 'cloud-oplossing' die niet alleen ERP-data, maar alle data vanaf gestandaardiseerde documenten rechtstreeks in XML-formaat kan doorsluizen naar de ontvanger.

Dimensys DX
Dimensys DX is onderdeel van Dimensys Business Solutions. Dimensys DX introduceert CONEXIOM op de Nederlandse markt. CONEXIOM is ontwikkeld door ecmarket: een innovatieve ontwikkelaar uit Canada. ecmarket is onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van VoIP, Set-up Box, internetgaming en Video on Demand. Dimensys DX is gevestigd in Den Bosch. Meer informatie is te vinden op www.dimensysdx.nl.




Ingezonden persbericht