Ingezonden persbericht


E-Ways en Van de Scheur Logistiek starten samenwerking in E-Logistics

Vianen, 18 april 2011 - E-Ways Fulfilment Center en Van de Scheur Logistiek, beiden gevestigd te Vianen, gaan samenwerken op het gebied van E-logistics.

E-Ways en Van de Scheur Logistiek zijn beide actief op het gebied van e-fulfilment met een breed pakket aan diensten. Door de samenwerking kunnen zij nu een nog breder spectrum aan diensten aanbieden. Daarbij richt E-Ways zich vanuit de vestiging in Vianen met name op hoog-volume fulfilment-trajecten, financiële dienstverlening en klantenservice. Van de Scheur Logistiek richt zich vanuit zijn vestigingen in Vianen en Lelystad onder meer op fulfilment van producten met grote afmetingen. Het bedrijf levert deze met een hoge servicegraad af bij de consument. Daarnaast onderscheidt Van de Scheur Logistiek zich met zijn diensten vanuit het beveiligde warehouse in Lelystad in de sectoren mobiele telefonie en consumentenelektronica (beveiligd fulfilment).

"Onze systemen zijn vergaand geautomatiseerd en gemechaniseerd en goed ingesteld op grote volumes, maar minder goed op grote afmetingen", zegt Koos van Santen, directeur van E-Ways Fulfilment Center. "Door deze samenwerking kunnen we onze klanten nu ook de verwerking van artikelen van een groot formaat aanbieden, waarbij met consumenten zelfs afspraken kunnen worden gemaakt over aflevering op een bepaalde tijd of over instructie of installatie van artikelen. Dit speelt in op de tendens dat we steeds meer klanten krijgen met een breed pakket aan artikelen, uiteenlopend van boeken tot wasmachines."

Ook Hanno van de Gronden, Manager Business Development van Van de Scheur Logistiek, is blij met de samenwerking. "Van oudsher hebben wij in Vianen veel klanten met relatief grote artikelen, maar we zien ook een toename in klanten met kleinere artikelen in grote volumes. Die vereisen soms een andere wijze van logistiek. Ook zien we steeds vaker dat de klant een customer-servicedesk aan de consument wil aanbieden, waar consumenten telefonisch of per e-mail vragen kunnen stellen. Door de samenwerking met E-Ways kunnen we onze klanten nu een breed pakket aan diensten leveren. En het is helemaal bijzonder dat we dat met onze stadsgenoot kunnen doen."

E-Ways Fulfilment Center is een fullservice fulfilment-bedrijf met ruim veertig jaar ervaring in de verwerking en financiële en logistieke handling van consumentenbestellingen en de afhandeling van klantcontacten. De onderneming biedt alle diensten onder één dak en heeft een volledig geïntegreerd SAP-softwaresysteem, waarmee de systemen van klanten worden gekoppeld. E-Ways verzendt meer dan vier miljoen pakketten per jaar, heeft meer dan een miljoen klantcontacten per jaar (e-mail, telefoon) en handelt per jaar meer dan een miljoen financiële en administratieve transacties af.

Van de Scheur Logistiek beschikt op IT-gebied over een systeem, dat het mogelijk maakt webwinkels eenvoudig te koppelen. Met dit systeem zijn voorraad- en orderbeheer, track & trace-opties en inzicht in verkoopstatistieken volledig te automatiserend.

E-Ways Fulfilment Center en Van de Scheur Logistiek presenteren zich gezamenlijk op de E-Commerce Dagen op 19 en 20 april 2011 in de Jaarbeurs in Utrecht (standnummer A054).

Over E-Ways
E-Ways is een fullservice dienstverlener in product fulfilment, financieel fulfilment, logistiek en warehousing, klantcontact afhandeling, inkoop en voorraadbeheer. Alle activiteiten worden onder één dak uitgevoerd. E-Ways verpakt en verzendt meer dan 4 miljoen pakketten op jaarbasis en handelt ruim 1 miljoen klantcontacten per jaar af via het eigen webbased contact center. E-Ways is business partner van Thuiswinkel.org, de branchevereniging van webwinkels in Nederland. Voor meer informatie: www.e-ways.eu

Over Van de Scheur Logistiek
Van de Scheur Logistiek is een traditioneel familiebedrijf dat met zijn tijd meegaat. Van de Scheur Logistiek werd in 1956 opgericht door Gijs van de Scheur. In 2002 breidde zijn zoon Henk van de Scheur de organisatie uit. Naast de bestaande vestiging in Vianen staat er een beveiligd warehouse in Lelystad. Met een team van specialisten zorgt Van de Scheur Logistiek voor de uitvoering van alle logistieke uitdagingen. Met de combinatie Total Fulfilment, Marketing Fulfilment, E-Fulfilment, Consumentenleveringen, Zorg Logistiek en High Service Transport & Logistics heeft Van de Scheur Logistiek het 'one-stop-shopping'-concept in huis. Betrouwbaarheid, efficiëntie, flexibiliteit en transparantie zijn daarbij de uitgangspunten. Voor meer informatie: www.vandescheurlogistiek.nl.

Noot voor redactie,