Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Aarle-Rixtel, 18 april 2011

Werknemers gaan extra profiteren door payroll-constructie Please Payroll met pensioenen over naar Brand New Day

Please Payroll, een van de snelst groeiende payrollorganisaties van Nederland, heeft besloten haar collectieve pensioenregeling met ingang van 2012 bij Brand New Day onder te brengen. Please wordt daarmee 'launching partner' van deze nieuwe premiepensioeninstelling (PPI), een samenwerkingsverband van Brand New Day en verzekeringsgroep ASR Nederland. Volgens de directie van Please zal door de overstap de collectieve pensioenregeling voor de circa 3500 medewerkers verder verbeteren (meer pensioen door lagere kosten), onder meer vanwege de hoge kwaliteit van het moderne administratiesysteem van Brand New Day.

Please Payroll was al enige tijd op zoek naar een betrouwbare pensioenpartij, die een stuk beter dan de gevestigde orde, aansluit bij datgene wat de onderneming voor ogen staat, te weten flexibiliteit, transparant inzicht in kosten, kostenbeheersing en een hoger pensioenrendement voor werknemers. Please stoorde zich al jaren aan de veelal sterk verouderde administratiesystemen en bureaucratische processen van de reguliere pensioenverzekeraars. Zorgvuldig onderzoek naar een betere uitvoerder voor het collectief pensioen leidde tot een intentieovereenkomst met Brand New Day, dat de beschikking heeft over een modern, flexibel en transparant administratiesysteem dat volledig voldoet aan de eisen van werkgevers, werknemers en Please.

"De collectieve pensioenregeling uit de Please CAO is nu al beter dan die van reguliere payrollmedewerkers (StiPP) en zal door de samenwerking met Brand New Day nog beter worden", aldus Please directeur Jan Franken. "De discussie over onduidelijke kosten en pensioenrendementen, mede door de AFM geïnitieerd, is uiterst actueel en volop in het nieuws. Wij bieden samen met Brand New Day een pensioenregeling die minstens zo goed, zo niet beter is dan die van werknemers die bij een reguliere werkgever aan de slag zijn. De werknemers die via Please Payroll werkzaam zijn profiteren vanaf 1 januari 2012 van een nog beter pensioen. Dus zeker niet alleen de werkgevers hebben belang bij een payroll-constructie, zoals de laatste tijd maar al te vaak wordt gesuggereerd."

Volgens Franken zal er in de toekomst vrijwel geen vertraging meer optreden in de verwerking van administratieve gegevens waardoor deelnemers altijd over actuele informatie beschikken omtrent hun pensioenopbouw. Andere belangrijke overwegingen waren de betrouwbaarheid van de Brand New Day-organisatie en het veilige beheer van de opgebouwde kapitalen. "Door de aanzienlijk lagere kosten van Brand New Day bouwen onze medewerkers tevens meer pensioen op voor later."

Doorsnede gehele markt
Brand New Day, dat naar verwachting snel de vergunning voor premiepensioeninstelling zal ontvangen om collectieve pensioenen te kunnen aanbieden, is op haar beurt zeer ingenomen met Please Payroll als 'launching partner'. "Please kent als payrollorganisatie alle mogelijke vormen van salariëring en vormt als zodanig een doorsnede van de hele markt. We kunnen met hen bewijzen dat onze systemen elke collectieve pensioenregeling kunnen verwerken" , aldus Kalo Bagijn van Brand New Day. Please Payroll is actief in een groot aantal branches maar in het bijzonder sterk vertegenwoordigd in de horeca, bouw, transport en detailhandel.

(Einde bericht)




Ingezonden persbericht