Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam treft schikking met SEC

Rijswijk, 18 april 2011 - ICT-dienstverlener Mahindra Satyam heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse beursautoriteit Securities and Exchange Commission (SEC). Het bedrijf heeft daarbij beschuldigingen van foute handelingen niet toegegeven of tegengesproken. Hiermee is het onderzoek van de SEC naar de boekhouding van het bedrijf afgerond.

De schikking houdt verband met de boekhoudfraude door het vorige management van Satyam. Die vond plaats tussen 2003 en september 2008. Alle onregelmatigheden gebeurden onder leiding van het vorige management. Ze vonden plaats voordat de nieuwe directeuren werden voorgesteld en benoemd door de Indiase overheid op 11 januari 2009 en voor de strategische investering door Venturbay Consultants Private Limited. Dit is een dochteronderneming van Tech Mahindra Limited. De investering werd afgerond in juli 2009.

De SEC wijst in zijn persbericht op "de unieke en significante herstelactiviteiten die werden ondernomen nadat de fraude in 2009 aan het licht kwam." De SEC stelt dat Mahindra Satyam is "getransformeerd in een nieuwe organisatie met een nieuw managementteam, nieuwe directeuren en investeerders en hoogwaardige controlemechanismen."

Vineet Nayyar, bestuursvoorzitter van Mahindra Satyam: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het in het belang is van Mahindra Satyam en zijn aandeelhouders om deze zaak op te lossen en achter ons te laten op basis van de aankondiging van vandaag. Het nieuwe management van het bedrijf hanteert de hoogste standaarden en zal het vertrouwen van zijn investeerders nooit beschamen."

De schikking voorziet erin dat Mahindra Satyam een administratieve boete betaalt van tien miljoen dollar, zich houdt aan de federale beursregels van de Verenigde Staten, een onafhankelijke consultant inschakelt en zich houdt aan bepaalde afspraken.

####

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren.

De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten.

Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van 6,3 miljard dollar. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling.

Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune® 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.




Ingezonden persbericht