Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

PvdA stelt vragen over ovatonde Westfrisiaweg

Wat is de reactie van de provincie op het onderzoek van Movares, waaruit blijkt dat een ovatonde voor de Westfrisiaweg/N23 bij Zwaagdijk-West verkeerstechnisch mogelijk is en zelfs een aanmerkelijke kostenbesparing met zich mee zou brengen? Dat vragen de Noord-Hollandse PvdA-statenleden Liesje Klomp en Ed Wagemaker in schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten.

Maandag 11 april bracht de PvdA-fractie een bezoek aan het projectbureau Westfrisiaweg/N23. Tijdens dit werkbezoek is ook gesproken over de wensen van een groep bewoners van de wijk Bangert-Oosterpolder in Hoorn en de bewonersgroep Zwaagdijk-West om in de nabijheid van hun huizen geen verhoogd talud met geluidschermen aan te leggen maar in plaats daarvan een ovatonde. Dit is een gelijkvloerse kruising van wegen die minder plaats inneemt dan een rotonde. De bewoners denken dat zij door deze oplossing minder last krijgen van geluidsoverlast. Bovendien betekent het een minder grote inbreuk op het landschap.

De PvdA vindt het belangrijk dat mogelijkheden die de landschappelijke kwaliteit en de beperking van geluidsoverlast bevorderen goed onderzocht worden. De PvdA-statenleden willen daarom van Gedeputeerde Staten weten wat de reactie is op het onderzoek van Movares. Zij vragen het College om een vergelijking te maken tussen ovatonde en verhoogd talud. Ook vraagt de PvdA of het mogelijk is om bij de aanstaande aanbesteding twee uitvoeringen van de Westfrisiaweg (ovatonde en verhoogd talud) aan te bieden.


*** EINDE PERSBERICHT ***