Hogeschool van Utrecht


18 april 2011

Frans Leijnse verbonden aan programma Leven Lang Leren van Hogeschool Utrecht

Frans Leijnse, hoogleraar Onderwijs en Arbeidsmarkt, in het bijzonder het Leven Lang Leren aan de Open Universiteit en lid van de Eerste Kamer, heeft zich opnieuw verbonden aan Hogeschool Utrecht (HU). Leijnse is lector Kenniscirculatie aan de HU en nu ook lid van de stuurgroep voor het programma Leven Lang Leren.

Hogeschool Utrecht is op 1 maart gestart met een hogeschool breed programma Leven Lang Leren onder leiding van programmadirecteur Pieter Cornelissen. In dit programma wordt toegewerkt naar een heroriëntatie en beleidsontwikkeling op het aanbod dat de HU nu al heeft voor werkende professionals zoals deeltijd (bachelor) opleidingen, masteropleidingen en (post hbo) opleidingen. Gericht op een flexibel, samenhangend en kwalitatief hoogwaardig aanbod.

De HU is erg blij met het toetreden van Frans Leijnse tot de stuurgroep: 'We hebben hiermee iemand met veel deskundigheid toegevoegd aan het programma die bij uitstek de kennis en vaardigheden heeft om ons scherp te houden op de hoofddoelen van het programma en daarin te sturen. Gezien zijn staat van dienst en netwerk zal hij een belangrijke rol spelen in de stuurgroep' zo verwacht de programmadirecteur.

Leven lang leren is een actueel begrip. De toenemende complexiteit van de samenleving zorgt voor een stijgende behoefte aan snelle kennisontwikkeling voor de beroepsuitoefening en dus een roep om professionals die door doorgaande scholing aangehaakt blijven op de snelle kennisontwikkeling.

Dit persbericht staat ook op onze site.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.