Gemeente Oldebroek


Stem op scenario's Toekomstvisie 2030

Vandaag organiseert de gemeente Oldebroek een interactief gemeentegesprek voor inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en jeugd. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de aanwezigen hun mening geven en hun stem uitbrengen op het scenario van hun voorkeur. De avond is in het Dorpshuis Wezep, Mariënrade 3 in Wezep.

Scenario's Toekomstvisie 2030
Uit dorpsgesprekken met inwoners, maatschappelijke organisaties, gemeenteraad en ambtenaren zijn vijf scenario's opgesteld. Deze scenario's zijn:
1.Oldebroek in beweging; Oldebroek dé beweeggemeente van Nederland. 2.Karakteristiek Oldebroek; een aantrekkelijke woongemeente in een prachtig landschap, behouden wat goed is. 3.Vitaal Oldebroek; een zorgzame samenleving. 4.Oldebroek Prachtig Buiten; wonen in Oldebroek, groei door verdere ontwikkeling op alle vlakken. 5.Duurzaam Oldebroek; duurzaam met elkaar samenleven. Alle details per scenario zijn te vinden op de website www.oldebroek2030.nl.

Stemmen met stemkastjes
Verschillende vragen en stellingen over de scenario's komen deze avond in beeld. Iedereen kan hierover via een stemkastje direct zijn mening geven. De uitslag van de stemming is meteen te zien op een scherm.

Twee bijeenkomsten op één avond
Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties kunnen zich voor de interactieve bijeenkomst aanmelden via toekomstvisie@oldebroek.nl. De bijeenkomst begint om 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur. Aansluitend is het gemeentegesprek voor inwoners van de gemeente Oldebroek. De deur staat open vanaf 19.30 uur en het interactieve programma begint om 20.00 uur. Inwoners hoeven zich vooraf niet aan te melden.

Toekomstvisie 2030
Het jaar 2030 lijkt ver weg. Maar de keuzes die wij nu maken, hebben gevolgen voor later. Met de Toekomstvisie wordt de koers uitgestippeld voor de komende decennia. Breng uw stem uit!