Persbericht

Stichting Leekerweide gebruikt UNIT4 Cura Zorgmonitor ~ Management zorgorganisatie voert Het Nieuwe Werken in met oplossing UNIT4 ~

Sliedrecht, 18 april 2011 - Stichting Leekerweide gaat gebruik maken van de managementinformatie-oplossing UNIT4 Cura Zorgmonitor. De zorgorganisatie kan met deze oplossing kosten besparen, doordat geïntegreerde informatie uit verschillende systemen snel en eenvoudig beschikbaar kan worden gesteld. Ook zorgt de implementatie ervoor dat het management van de stichting klaar is om Het Nieuwe Werken in te voeren.

Leekerweide biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. De stichting, met het hoofdkantoor in het West-Friese Wognum, biedt daarbij verschillende ondersteuningsmogelijkheden aan cliënten, van 24-uurszorg tot zorg aan huis.

Tot nu toe maakte de zorginstelling voornamelijk gebruik van spreadsheets voor het maken van rapportages over de personeelsinzet, zorgproductie en financiële prestaties. Dit was een tijdrovend en intensief proces: naast het verzamelen van gegevens en het maken van overzichten werd er veel tijd besteed aan controles op de uitkomsten. Met UNIT4 Cura kan Leekerweide beter sturen op financiële prestaties, zorgproductie en personeels- en cliëntinformatie van de instelling. De vraag naar gedetailleerde informatie over prestaties van de diverse organisatieonderdelen neemt toe. Daarnaast wil Leekerweide dat de managers actuele informatie ontvangen ter ondersteuning bij de dagelijkse sturing.

Siem Visser, Hoofd EAD bij Leekerweide: "Het is niet meer van deze tijd om te wachten op de rapportage die één keer per maand wordt verspreid. Met behulp van de UNIT4 Cura Zorgmonitor kunnen we onze overzichten veel sneller en kosteneffectiever vervaardigen. Daarnaast weten de managers nu zeker dat de gegevens die ze zien zonder tussenkomst van handmatige handelingen worden opgesteld en dus de brondata één op één weergeven. Naast het beter benutten van het bronsysteem maakt dit dat men de rapportages ook meer vertrouwt."

Robert van Ginkel, Accountmanager Zorg, UNIT4 BI Solutions: "We zien dat veel zorginstellingen moeite hebben om snel betrouwbare, strategische en gedetailleerde informatie uit de verschillende pakketten te halen. Daarnaast zien we dat dit, mede door de marktwerking en aansprakelijkheid, juist steeds belangrijker wordt. Door de standaardisatie van ons systeem zijn wij in staat onze klanten snel en kosteneffectief een waardevol hulpmiddel te bieden. We zijn erg blij dat Leekerweide met relatief weinig inspanning vanuit de leverancier dit hulpmiddel benut."