Ingezonden persbericht


Lintje voor Rover-vrijwilliger Pietjan Wippoo

Rover-vrijwilliger Pietjan Wippoo is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn grote inzet voor de samenleving als onder meer Rover-vrijwilliger. Op zaterdag 9 april kreeg Pietjan de Koninklijke onderscheiding tijdens een Rover-Adviesraadbijeenkomst in Drenthe uitgereikt door Karel Loohuis, burgemeester van Hoogeveen.

Pietjan Wippoo is al 30 jaar actief voor Rover-Drenthe, waarvan de laatste 15 jaar als voorzitter van de afdeling. Daarnaast was hij jarenlang voorzitter van de werkgroep Ledenwerving van Rover en maakt hij regelmatig foto's voor De Reiziger en de website van Rover. Rover is uiteraard zeer dankbaar voor de grote inzet van Pietjan. Ook is Rover dankbaar aan de scholengemeenschap Het Wolfbos, waar Pietjan als leraar werkte. Als perswoordvoerder voor Rover-Drenthe mocht hij zijn werk bij gelegenheid onderbeken voor interviews met RTV Drenthe.

Als Rover-vrijwilliger heeft Pietjan veel belangrijk werk verzet. Zo wist hij te voorkomen dat NS op zaterdagmorgen de eerste trein van Groningen naar Zwolle zou schrappen. Tijdens een omleiding in Hoogeveen zorgde hij dat een bushalte verplaatst werd zodat niet te ver moest worden gelopen naar de vervangende halte. Hij bedacht de informatiefolder 'naar het strand met het OV', verspreid door Connexxion, HTM en verschillende VVV's en campings. Op zijn school Het Wolfbos organiseerde hij maar liefst 25 keer een OV-dag waarbij hij nieuwe doelgroepen bekend maakte met het spoorboekje.

Rover steunt als vereniging vooral op de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Zonder vrijwilligers als Pietjan Wippoo zou Rover niet kunnen bestaan, Rover is dan ook verheugd met zijn Koninklijke onderscheiding.