Ingezonden persbericht


Persbericht

SPH en PGGM gaan samenwerking aan voor pensioenuitvoering

Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM hebben in een intentieverklaring vastgelegd dat zij een samenwerkingsverband aan zullen gaan op het gebied van pensioenadministratie, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. PGGM en de uitvoeringsorganisatie van SPH, Doctors Pension Funds Services (DPFS) zullen gezamenlijk zorg dragen om invulling te geven aan dit samenwerkingsverband. De intentieverklaring is op 15 april ondertekend door SPH en PGGM.

De partijen willen gaan samenwerken met als doelstelling de huidige kwaliteit van dienstverlening aan deelnemers van het pensioenfonds SPH te continueren en waar mogelijk te verbeteren, uitgaande van kosteneffectiviteit, ook op langere termijn. De partijen streven ernaar de formele samenwerkingsovereenkomst nog voor de zomer te ondertekenen.

Dick Willemse, bestuursvoorzitter van Stichting Pensioenfonds Huisartsen: 'Wij verwachten veel van deze samenwerking. De kennis en kunde van PGGM zorgen voor continuïteit van de dienstverlening aan onze deelnemers. Met deze nieuwe samenwerking behouden wij onze eigenheid en ontstaat een toekomstvaste uitvoering.'

Martin van Rijn, Chief Executive Officer PGGM: 'Deze samenwerking verstevigt onze positie in de pensioensector in het algemeen en in de zorg in het bijzonder. Het stelt ons in staat het verschil te blijven maken: een hoge kwaliteit van dienstverlening tegen een betaalbare prijs. Kennis delen en samenwerken wordt steeds belangrijker bij het realiseren van een waardevolle toekomst voor iedereen.'

Over Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen
Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) is een verplicht gesteld beroepspensioenfonds van, voor en door huisartsen. Daardoor kan de regeling volledig afgestemd zijn op de specifieke wensen van de beroepsgroep. Momenteel heeft SPH ruim ¤ 7 miljard pensiooenvermogen voor meer dan 16.000 deelnemers.

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie met een oorsprong in de sector zorg en welzijn. PGGM biedt pensioenfondsen pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer, bestuursondersteuning en beleidsadvisering. Momenteel beheert PGGM circa EUR 105 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers. Als coöperatie helpt PGGM haar 560.000 leden met diensten bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Zeist, 18 april 2011