Persbericht

Suncorp ontwikkelt innovatiecultuur op basis van NetApp NetApp-storage van belang voor verdere groei en ontwikkeling Suncorp

Schiphol-rijk ­ 18 april 2011 ­ De Suncorp Group, aanbieder van diverse financiële diensten, heeft zijn storage-omgeving volledig vernieuwd met behulp van NetApp. Suncorp is met een jaaromzet van 15 miljard dollar één van de grootste bedrijven in Australië. De verandering van hun storage-omgeving heeft geleid tot versnelde processen die zorgen dat er meer ruimte is voor innovatie. Door de samenwerking met NetApp heeft Suncorp inmiddels 80 procent van zijn gehele IT-omgeving gemigreerd naar een gedeelde IT-infrastructuur, middels ontwikkeling van een gevirtualiseerde privé-cloud.

Na een reeks van meer dan vijftig overnamen en een grote fusie groeide Suncorp uit tot een bedrijf met 16.000 werknemers, verdeeld over vijf verschillende divisies die ieder vele unieke merken vertegenwoordigen. De complexe IT-infrastructuur belemmerde het bedrijf echter om te groeien. De enige manier om stappen vooruit te zetten was door een drastische verandering van deze infrastructuur. Deze verandering heeft geleid tot meer efficiency, flexibiliteit en snelheid binnen de IT-omgeving.

"Wij zien NetApp niet alleen als technologiepartner die ons helpt om meer flexibiliteit en efficiency binnen het bedrijf te genereren. Wij zien hen ook als partner die ons in materieel opzicht helpt om onze manier van werken positief te veranderen", zegt Jeff Smith, CEO van Suncorp Business Services. "We hebben er het volste vertrouwen in dat bedrijven die met ons samenwerken, een werkwijze hebben die wij ook nastreven. Van meet af aan heeft NetApp zich innovatief getoond en altijd geloofd in het verleggen van grenzen, met slechts één doel voor ogen: het succes van de klant. Dat is precies wat we wilden."

Nieuwsfeiten

* Integratie van een innovatiecultuur

* Door samen te werken met NetApp heeft Suncorp de aanwezige technologische barrières verwijderd waardoor ruimte ontstond voor nieuwe, innovatieve werkwijzen. Een goed voorbeeld hiervan is het platform voor mobiel bankieren van Suncorp dat werd ontwikkeld door een pas afgestudeerde werknemer. Deze werknemer kon dit platform binnen een paar weken tegen lage kosten lanceren, en het leverde in de eerste maanden al ruim 250 miljoen dollar op.
* De toegenomen IT-efficiency bij Suncorp heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het platform voor online bankieren in korte tijd en voor een klein bedrag kon worden vernieuwd. In deze periode is het platform 20 procent gegroeid.
* Dankzij de productinnovatie binnen de internet- en mobiele kanalen die werden ontwikkeld binnen de IT-infrastructuur was Suncorp in staat om het aantal zaken dat online kan worden afgehandeld, te laten groeien van 10 procent naar 40 procent.
* Snel schalen

* Suncorp consolideerde van zeven datacenters naar twee, reduceerde het aantal servers van 4000 naar 300 en ging van een storage-omgeving met duizenden verschillende storagesystemen naar één gevirtualiseerde, gedeelde IT-infrastructuur. Hierdoor kan Suncorp zijn business eenvoudiger en sneller schalen.
* Als onderdeel van zijn gedeelde infrastructuur werkt NetApp nauw samen met Cisco en VMware om Suncorp te voorzien van een zeer flexibele infrastructuur voor veilige multi-tenancy, waarmee de verschillende businessunits binnen Suncorp de IT-infrastructuur kunnen delen terwijl de data geïsoleerd en beveiligd blijven.
* Met deze IT-transformatie kan Suncorp dynamischer en efficiënter werken waardoor de organisatie sneller nieuwe zakelijke mogelijkheden kan aanpakken en sneller en consistenter kan reageren op de veranderende behoeften.
* Toekomstbestendig

* Dankzij het lagere energieverbruik van het datacenter heeft Suncorp flink kunnen besparen op ruimte, energie- en koelingskosten.
* De algehele IT-kosten zijn gedaald met 30 procent doordat de IT-efficiency tijd heeft vrijgemaakt voor de medewerkers om zich te richten op andere bedrijfsbehoeften. Dit heeft ervoor gezorgd dat Suncorp over meer flexibiliteit beschikt om ontwikkelprojecten te ondersteunen en drie keer productiever is.
* De toegenomen efficiency en flexibiliteit bieden Suncorp ook één gecentraliseerd overzicht van zijn 9 miljoen klanten, 16.000 medewerkers, financiële zaken en verzekeringskosten en -claims, wat leidt tot verbeterde marges en een geoptimaliseerde klantervaring.

Ondersteunende citaten

* Jeff Smith, CEO van Suncorp Business Services
* "Toen we kritisch keken naar onze IT-infrastructuur, zagen we dat deze flink aangepakt moest worden om verdere groei van Suncorp te realiseren. De snelheid en flexibiliteit die NetApp biedt is van groot belang bij het bereiken van succes. Hierdoor kunnen we innoveren en de verwachtingen omtrent de mogelijkheden voor ons bedrijf positief bijstellen. Wat eens een innovatieteam van negen personen was, werd een compleet team van 16.000 mensen."
* Manish Goel, Executive Vice President of Product Operations bij NetApp
* "Het verhaal van Suncorp is een perfect motiverend voorbeeld voor de medewerkers van NetApp. Het realiseren van succes bij een klant is waar we het bij NetApp voor doen. Door de IT-infrastructuur te bouwen op NetApp, kon Suncorp overstappen op een gedeelde IT-infrastructuur die zorgde voor een transformatie in de manier van zaken doen en een golf van innovatie teweeg bracht in de organisatie. Suncorp is het bewijs dat de storage-omgeving waarop een organisatie bouwt, van grote invloed is op de groei van een organisatie."

Overige resources

* Lees meer over het businessverhaal van Suncorp: http://www.netapp.com/nl/campaigns/builton
* Lees de blog van Dave Hitz over innovatie: http://blogs.netapp.com/dave
* Lees de blog van Val Bercovici voor meer informatie over het Suncorp-klantverhaal: http://blogs.netapp.com/exposed
* Evalueer de IT-omgeving van uw organisatie en ondervind waar de verbeterpunten liggen met uw IT-efficiency te analyseren met NetApp: www.netapp.com/nl/campaigns/it-efficiency
* Meer over NetApp en IT-efficiency: http://www.netapp.com/nl/company/leadership/efficient-it/
* Bereken het verbruik en de mogelijke besparing van storage in uw organisatie met de calculator voor IT-efficiency van NetApp: www.secalc.com/nl
* Meer over het belang van metingen, bewaking en verbetering van de IT-efficiency: www.netapp.com/nl/library/white-papers/wp-defining-and-measuring-it-efficiency-nl.html