Ingezonden persbericht


Persbericht, 18 april 2011

Leerlingen leveren creatieve invulling Markerwaard

Lelystad - De ideeën rond het ontwerpen van de Markerwaard houden ook de jeugd bezig. Zo presenteerden drie klassen derdejaars havo leerlingen, verdeeld over 24 groepen, van Scholengemeenschap Lelystad vandaag hun plannen voor nieuwe mogelijkheden bij de polder in het Markermeer. Zij toonden hun creatieve maquettes, kaarten, kijkdozen en internetpresentaties voor elkaar en de jury in Nieuw Land. De drie prijswinnaars mogen hun werkstukken tentoonstellen bij de nieuwe expositie 'Polderen!'

Groene energie, milieuvriendelijke woonhuizen, goede verbindingen, luchthavens en recreatie waren thema's die regelmatig voorbijkwamen. De leerlingen brachten goede argumenten naar voren over waarom hun plan het beste was. Eén van de prijswinnaars viel op door de heldere afwegingen die waren gemaakt: het duo Jacob Hepkema en Tijmen Posthoorn durfde in hun multifunctionele Markerwaard scherpe keuzes te maken. Een futuristisch ontwerp hadden Bradley Dost, Sedra Kamavi, Gina de Wit en Navneet Kaur Singh, die een eiland op poten als maquette hadden gemaakt. Vernieuwend was het Jongereneiland van Margriet Sebens en Fleur Nijdam, die de polder wilden inrichten om te studeren, uit te gaan, te sporten en te wonen. Een paradijs voor jongeren.

De presentatie past in het ontwerpproject 'Hoe richt jij de Markerwaard in' van de Scholengemeenschap Lelystad en bij de nieuwe museumles van Nieuw Land bij 'Polderen!'.



Ingezonden persbericht