Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MAANDAG 18 APRIL, 16.00 UUR

Maandag 18 april was in Hotel Brinkzicht in Diever weer de jaarlijkse prijsuitreiking van de Drentse Fiets 4Daagse. Tijdens deze bijeenkomst wordt traditioneel bekend gemaakt wie in aanmerking komt voor de titel 'Beste controlepost 2010' en wie in 2010 de 'Gezelligste Pleisterplaats' is geweest.

Dat is altijd een hele opgave want kiezen is moeilijk. Camping De Meistershof ging uiteindelijk aan de haal met de titel 'Beste Controlepost 2010'. Deze familiecamping ligt zo'n beetje op de grens van het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold. Voor de (toen nog) Drentse Rijwielvierdaagse werd en wordt van alles gedaan. 35 jaar geleden gingen duizenden fietsers via de voordeur de woning in. Werden voorzien van stempel en koffie en gingen door de achterdeur het huis weer uit om in de tuin uit te rusten en te genieten. Redenen genoeg om De Meistershof in het zonnetje te zetten.

De Woonboot van Nelis en Leentje (die geen woonboot is, maar een normaal pand) bleek in 2010 de gezelligste pleisterplaats. Het museum met spullen uit grootmoeders tijd en het enthousiasme van de eigenaren werkten aanstekelijk op de deelnemers. Nelis en Leentje begonnen in 1969 met verzamelen van spullen uit grootmoeders tijd. De naam 'De woonboot van Nelis en Leentje' komt van een bekend liedje over een woonboot waarin de namen Nelis en Leentje voorkomen. Er komen zo'n 350 touringcars per jaar maar ook verzorgingstehuizen, De Zonnebloem en het Rode Kruis zijn trouwe bezoekers.

Syb Tilstra (startplaats Meppel) werd gekozen tot vrijwilliger van het jaar en Bertus Klok (startplaats Assen) kreeg de eretitel 'Meest bijzondere vrijwilliger'. Syb is al jaren één van de drijvende krachten van startplaats Meppel. Hij zet routes uit en onderhoudt contacten met controleposten. Bertus is echt van de buitencategorie. Hij deed in 2010 zijn laatste Drentse Fiets 4Daagse. Bij alle edities (misschien op één na) was Bertus erbij als route-uitzetter.

Verder werden de prijzen uitgereikt aan twaalf zogenaamde 'Vroegboekers'. De drie hoofdprijzen gingen naar:
De heer Schuitema uit Borger - InfraCare-infraroodlamp (Zilveren Kruis Achmea) De heer Bakker uit Aduard - Verblijf in een cottage (CenterParcs) De heer Kruize uit Hoogezand - Arrangement voor 2 personen (DrentheHotels) Daarnaast waren er nog 9 prijzen (o.a. entreekaarten Artis, gratis Klusbus, Weleda-pakketten), beschikbaar gesteld door Ledenvereniging Evean/Icare. Zij werden allen (bij loting) beloond voor het al vroeg reserveren van het deelnamebewijs voor 2011.

Noot voor de redactie,