Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 18 april 2011

Hattem als voorbeeld voor andere gemeenten

PREMtime stond vandaag (maandag 18 april) in de bekende gele bus op de Markt in Hattem. In Hattem heeft de gemeente het ambtelijk apparaat de opdracht gegeven om met voorstellen te komen die de gemeente geld besparen. Vervolgens trok de politiek zich terug, om de ambtenaren in alle vrijheid hun werk te laten doen. 'Expeditie Hattem' is de naam van het project dat de gemeente in het leven heeft geroepen om een pakket bezuinigingsmaatregelen ter hoogte van 1 miljoen euro op te stellen. Is Hattem een voorbeeld voor de rest van Nederland?

Expeditie Hattem
Susanne Annot, projectleider 'Expeditie Hattem': "bezuinigen moeten wij, net als alle andere gemeenten in Nederland, maar dat doen we dan wel op zo'n manier dat we het prachtige Hattem kunnen behouden. We hebben gezocht naar een manier om de bezuinigingen slimmer en creatiever aan te pakken. Wij willen het graag anders doen en vooral ook samen. Alle ambtenaren hebben gekeken naar wat Hattem nu wel en niet nodig heeft. We hebben inmiddels met alle afdelingen gekeken naar budgetten en beleid. Door met collega's aan tafel te zitten die normaal gesproken niets met het onderwerp te maken hebben, kom je vaak tot creatieve oplossingen waar je in eerste instantie niet aan hebt gedacht".

Wethouder Borst voegt hieraan toe: "het is bijzonder dat het project 'Expeditie Hattem' door de ambtenaren zelf is bedacht. Het idee om collega's van verschillende vakgebieden met elkaar te laten discussiëren is fantastisch. Op deze manier is opnieuw naar de materie gekeken".

Uitzending gemist?
In de uitzending was het voor andere gemeenten mogelijk in te spreken en commentaar te geven op de plannen van de gemeente Hattem.

Heeft u de radio-uitzending gemist? Kijk dan op www.premtime.ntr.nl. Hier kunt u het fragment beluisteren.


Noot voor de redactie,