Dekkend groengas-netwerk in regio Midden- en Zuid Kennemerland


VELSEN NOORD, 20110418 -- Het OrangeGas-vulpunt bij het tankstation Texaco/BOHA aan de Concordiastraat 73 in Velsen Noord is sinds 4 april volledig operationeel. Met de realisatie van dit vulpunt en de reeds bestaande vulpunten in Heemskerk en Haarlem, ontstaat een dekkend netwerk in de regio Midden- en Zuid-Kennemerland. Het nieuwe vulpunt is mede mogelijk gemaakt door de Milieudienst IJmond. Vele groengas-rijders hebben hun weg naar het nieuwe vulpunt al weten te vinden, o.a. Simon Loos, Logistiekcentrum Stad Alkmaar en de gemeente Beverwijk. Ook Tata Steel uit IJmuiden, voorheen Corus, overweegt hun wagenpark te vergroenen met voertuigen op groengas.

IJmond rijdt alternatief
De IJmond is een schone, levendige en gezonde regio en wil dat in de toekomst ook graag blijven. De werkgroep ‘IJmond rijdt alternatief’ zet zich actief in voor schoner rijden. Ondernemers (dealers, exploitanten van alternatieve brandstoffen en ondernemers die nog vandaag willen overstappen op alternatieve brandstoffen) en overheid (vier IJmondgemeenten en Milieudienst IJmond) vormen samen de werkgroep. Doelstelling van de werkgroep is om het gebruik van alternatieve brandstoffen, zoals groengas te stimuleren. 

BOHA

GP Groot Brandstoffen handelt onder de naam BOHA-Oliemaatschappij. BOHA is een 100% zelfstandige groothandel binnen de GP Groot Groep, gespecialiseerd in brandstoffen en smeermiddelen onder het merk Texaco. Daarnaast exploiteert BOHA een 20-tal bemande- en onbemande tankstations in Noord-Holland onder de naam Texaco en het onbemande Firezone concept. Met het oog op duurzaamheid en mobiliteit in de toekomst worden ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen op de voet gevolgd. Daar waar mogelijk participeert GP Groot Brandstoffen in diverse initiatieven, zoals het realiseren van aardgasvulstations en elektrische oplaadpunten in Noord-Holland.

OrangeGas
OrangeGas realiseert en exploiteert groengasvulpunten. OrangeGas levert 100% groengas en is hiermee koploper in de markt. OrangeGas heeft eind 2011 een landelijk dekkend netwerk van meer dan 50 groengas tankstations in Nederland en België. Eind 2011 zullen er totaal bijna 100 groengas tankstations in Nederland zijn.





OrangeGas