Den Haag krijgt nieuw jaarlijks evenement op 29 april

01/02/2011 17:14

Gemeente Den Haag

Datum


1 februari 2011

De Haagse Koninginnenach krijgt voortaan een ander karakter, met een kwalitatieve, muzikale en culturele programmering op meer plekken in de stad. Binnenstadondernemers en horeca worden nadrukkelijk bij dit nieuwe evenement betrokken. Voor de organisatie van het evenement gaat de gemeente in zee met 'Prooost'. Dit heeft het college van B? vanmorgen besloten.

De organisatie van Koninginnenach zorgde de afgelopen jaren voor veel problemen op het gebied van financiën, openbare orde en veiligheid. Daarom heeft de gemeente de afgelopen periode intensief met diverse partijen gesproken over een nieuwe opzet van de avond. Het college van B? heeft vanmorgen de keuze laten vallen op het plan van evenementenorganisator 'Prooost'.

In 2011 wordt het nieuwe evenement in een kleinere vorm georganiseerd, vanwege de geringe voorbereidingstijd. Belangrijke voorwaarde voor het wel of niet door laten gaan van het evenement in 2011, is dat op 14 februari alle vereiste plannen en vergunningen rond zijn.

Wethouder Marjolein de Jong (Cultuur en Binnenstad): "We gaan weer een beetje terug naar de opzet van vroeger, met veel gezellige bandjes die optreden in de horeca. Den Haag wordt voor iedereen in de wijde omtrek meer dan ooit the place to be op 29 april."

JN/CL/11/41