GroenLinks
Mini-conferentie over privacy: beschermt de overheid onze persoonsgegevens genoeg?

Datum: vrijdag 29 april 2011

Samenwerking van het Wetenschappelijk Bureau, de Eerste Kamer Fractie, de Landelijke werkgroep Privacy en de Landelijke werkgroep ICT van GroenLinks.

De discussie over de bescherming van onze persoonsgegevens laait hoog op. Aan de ene kant worden steeds meer van onze gegevens opgeslagen in dossiers en databases, en worden ze voortdurend uitgewisseld. Aan de andere kant probeert de overheid onze gegevens te beschermen tegen misbruik en probeert ze de inbreuk op onze privacy te beperken. Doet de overheid hierbij genoeg? Worden onze persoonsgegevens voldoende beschermd of moeten we ons zorgen maken over onze veiligheid?

Tijdens deze mini-conferentie zullen enkele vooraanstaande sprekers in het privacy-debat hun visie geven op de vraag of de overheid haar verantwoordelijkheid nakomt als het om onze privacy gaat. Hoe kijkt GroenLinks hier tegenaan? Zowel beleidsmakers als technische experts zullen aan het woord komen.

Sprekers zijn Corien Prins (WRR), Geert Munnichs (Rathenau Instituut), een woordvoerder namens het CBP en Mariko Peters (Tweede Kamerfractie GL) of Tineke Strik (Eerste Kamerfractie GL). Daarnaast enkele experts.

Datum: 29 april

Tijd: 10.00 tot 13.00 uur (inloop met koffie en thee om 09.30)

Plaats: plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer in Den Haag