RTL Group

'RTL Nieuws' doet uitgebreid verslag van het 'Huwelijk van de eeuw'

RTL Nieuws doet op 29 april a.s. uitgebreid verslag van het koninklijk huwelijk tussen de Britse prins William en zijn verloofde Kate Middleton. In een extra uitzending op RTL Z is de huwelijksplechtigheid live te volgen. Correspondent Vanessa Lamsvelt en royaltyverslaggever Sandra Schuurhof zijn in Londen om de kijker op de hoogte te brengen van alle details rond het huwelijk van de eeuw, zoals de Britten het nu al noemen.

De extra uitzending begint om 11.20 uur met een live verslag van Sandra Schuurhof bij Westminster Abbey, de locatie van het huwelijk. Vanessa Lamsvelt staat bij Buckingham Palace, waar later die dag de balkonscène plaatsvindt. De presentatie in de studio is in handen van Sanne Boswinkel en Peter van Zadelhoff. Hun gast is royaltydeskundige Peter van der Vorst. De huwelijksplechtigheid in Westminster Abbey vangt aan om 12.00 uur Nederlandse tijd en wordt in zijn geheel live uitgezonden.

Ook in de andere uitzendingen van 'RTL Nieuws' op 29 april is er volop aandacht voor de Royal Wedding. Dat begint al om 8.00 uur in het Ontbijtnieuws, dat onder meer live zal schakelen met Sandra Schuurhof in Londen. Om 11.20 uur volgt de extra uitzending op RTL Z. Later op de dag zullen Lamsvelt en Schuurhof te zien zijn in de 6 uur en half 8 uitzending van 'RTL Nieuws', alsmede in Editie NL. Daarin zullen ze onder meer terugblikken op de dag en verslag doen van de andere feestelijkheden rond het huwelijk. Verder verzorgt Sandra Schuurhof bijdragen in Koffietijd en RTL Boulevard.

De dagen voorafgaand aan de 29e blikt RTL Nieuws in de reguliere uitzendingen al vooruit op het huwelijk. En het Ontbijtnieuws heeft vanaf maandag 25 april elke dag een skype-gesprek met Vanessa Lamsvelt in Londen. Deze gesprekken krijgen tevens een plek op de internetsite van RTL Nieuws. Daar zijn ook bijdragen te zien van diverse RTL-correspondenten elders ter wereld. Want de gekte rond het huwelijk beperkt zich niet tot Groot-Brittannië. Over de hele wereld zijn mensen gefascineerd door de Royal Wedding. Zo laat Eric Mouthaan onder andere zien dat Kate Middleton in de VS een absolute fashion icon is. En Marije Vlaskamp heeft een reportage gemaakt over de run op replicas van de verlovingsring van Kate in China.

Uitzending RTL Z: RTL Z Extra: William en Kate, 29 april a.s. van 11.20 tot 13.40 uur.

Website: www.rtlnieuws.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Wassenaar, op 035 671 8933 of via mark.wassenaar@rtl.nl.