Gemeente Zwartewaterland


Nieuws- en Persberichten

Brommerrijden Koninginnenacht

brommer

In de nacht van 29 op 30 april a.s. vindt in
Zwartewaterland: Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis, het jaarlijkse brommerrijden plaats.

Om het brommerrijden veilig en plezierig te laten verlopen gelden de volgende spelregels:

o Intekenen door deelnemers is verplicht, dit geldt ook voor het ondertekenen van een verklaring.

o Minimum leeftijd is 16 jaar en de deelnemer dient inwoner te zijn van de plaats waar het brommerrijden plaatsvindt.

o Startbewijzen worden uitgereikt aan degenen waarvan de brommer of snorfiets aan alle wettelijke eisen voldoet, behalve aan die van de geluidsdemping. Quads e.d. zijn niet toegestaan. Uitzondering wordt gemaakt voor langzaam rijdende ludieke voertuigen. Dit ter beoordeling van de organisatie.

o De deelnemers krijgen na inschrijving een persoonlijk startbewijs. Dit bewijs dient de bestuurder tijdens het rijden bij zich te hebben. Bij verlies of inname van dit bewijs, mag niet meer worden gereden. Bij het overgeven van de bromfiets aan derden, blijft de eigenaar of houder verantwoordelijk.

o Opvolgen van aanwijzingen van stewards: De rijders zijn verplicht aanwijzingen van de stewards op te volgen. De stewards zijn herkenbaar aan hesjes en politielamp. Bij het niet opvolgen van instructies volgt onherroepelijk inbeslagname van het startbewijs.

o De aanwijzingen van de organisatie over de te volgen route dienen strikt te worden opgevolgd.

o Alcohol: Het is verplicht om bij deelname vrij te zijn van alcohol en/of andere (verdovende) middelen. Met andere woorden: er wordt gecontroleerd op 0 promille.

o Kleding: Draag beschermende kleding, waaronder degelijke handschoenen en een goed passende helm (juiste manier gesloten) voorzien van E4 keurmerk (voor brom en snorfiets verplicht). Geadviseerd wordt, om felle kleuren te dragen in verband met zichtbaarheid.