29 april 2011 - World Wish Day

Persbericht van Stichting Doe Een Wens Nederland

Over de hele wereld, in meer dan 36 landen, zijn er activiteiten gepland om wensen te vervullen, aandacht te vragen en fondsen te werven voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

New York Stock Exchange & NYSE Euronext Amsterdam Op World Wish Day opent het Nederlandse wenskind Laura Maaskant de New York Stock Exchange met een slag op de gong. De Amsterdamse beurs wordt diezelfde dag geopend door Doe Een Wens directeur Harmienke Kloeze.

Hard Rock Café: Jamai & wenskind Sven
In het Hard Rock Café aan het Max Euweplein in Amsterdam vinden de overige festiviteiten plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Doe Een Wens Stichting Nederland reikt daar de eerste Cindy de Brabander-Award uit aan zanger en Doe Een Wens ambassadeur Jamai. Wenskind Sven Op 't Ende krijgt officieel het allereerste Ringo Star design T-shirt overhandigd.

Ringo Star
Ringo Star ontwierp een aantal produkten waarvan de opbrengst bestemd is voor Doe Een Wens. Het overhandigen van het eerste Ringo Star produkt aan Sven betekent het startsein voor de verkoop van de attributen die vervolgens via de website van het Hard Rock café zal verlopen.

Internationaal
World Wish Day werd in 2010 gelanceerd door Make A Wish Foundation International. Op 29 april 1980, precies 30 jaar geleden, is de eerste wens vervuld van de Amerikaanse Christopher. Sinds 1980 heeft de stichting wereldwijd al ruim 250.000 wensen vervuld.

Award
Met het uitreiken van de Cindy de Brabander Award, genoemd naar het eerste wenskind in Nederland, viert Doe Een Wens Nederland World Wish Day op een speciale manier.

Wensvervullingen
Op 29 april 2011 gaat Myrthe van 13 jaar zwemmen met paarden in Griekenland, bezoekt Myrthe van 12 jaar de set van Goede Tijden Slechte Tijden en ontvangt Martijn van 13 jaar een afstandbestuurbare boot. Prachtige wensvervullingen die kinderen de kracht geven om kind te zijn.

Links:
http://www.doeeenwens.nl



Razende Robot Reporter