Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Klasse!Actie op De Nautilus Amsterdam

28 april 2011

Op vrijdagmiddag 29 april 2011 om 14.15 uur opent burgemeester Van der Laan de Day for Change Klasse!Actie op De Nautilus in Amsterdam.

De school neemt al voor het vijfde achtereenvolgende jaar deel aan de Klasse!Actie. Met het door de burgemeester geopende `De Nautilus Museum: een bijzonder museum over Wetenschap en Techniek', viert zij naast dit lustrum ook de recente verhuizing naar het nieuwe pand `de Bockesprong'.

Tijdens de Klasse!Actie presenteert De Nautilus zich schoolbreed met als onderneming `De Nautilus Museum: een bijzonder Museum over Wetenschap & Techniek'. Een museum compleet met kaartverkoop, kinderatelier, suppoosten en tot slot een veiling!

Met de winst die de leerlingen maken, ondersteunt stichting Day for Change microkrediet-projecten in ontwikkelingslanden. Zo steunt de stichting dit jaar samen met Cordaid Microkrediet ondernemers in de Filippijnen die een tilapiakwekerij opzetten. Mevrouw Langgong; "Dankzij een kleine lening kon ik een tilapiakwekerij beginnen. De vis verkoop ik op de markt. Van het geld dat ik verdien koop ik rijst of kleren voor mijn gezin. Of ik zet het op een spaarrekening. Het maakt me gelukkig dat ik zelf voor mijn kinderen kan zorgen."

Opening: 14.15 uur (tot 14.45 uur)
Adres: Basisschool De Nautilus,
Theophile de Bockstraat 100c, 1058 VC Amsterdam, 020-6173656 Meer informatie: Claartje Mens, Day for Change, tel. 020-5700131
---