Politie Groningen

Vrijdag 29 april 2011

Provincie Groningen , 29-04-2011

Duitser geeft drugs aan scholieren

TER APEL De politie heeft donderdagmiddag een 40-jarige man uit Duitsland aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een man die op de Molenweg in Ter Apel softdrugs aan scholieren zou uitdelen. Het bleek dat vier scholieren op straat softdrugs van de 40-jarige man hadden gekregen. Omdat zij het niet vertrouwden waarschuwden het viertal de schoolleiding. Op basis van een duidelijk signalement konden gealarmeerde agenten de verdachte in het centrum van Ter Apel aanhouden. Bij fouillering bleek hij in het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs. Hij bleek onder invloed van alcohol en maakte een verwarde indruk. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht de Duitser weer gaan. De drugs werden in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist raakt auto en rijbewijs kwijt

MUSSELKANAAL De politie heeft donderdagmiddag op de Aweg in Musselkanaal een 61-jarige alcomobilist uit die plaats aangehouden. De bestuurder had ruim 2,0 promille alcohol in zijn bloed. Omdat de man eerder was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, werd naast zijn rijbewijs ook de auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Door de mand dankzij openstaande boetes

TER APEL Een inwoner van Ter Apel (36) is door de mand gevallen toen agenten donderdagmiddag bij hem op de stoep stonden. De Ter Apeler had een geldboete openstaan van ruim 1200 euro. Toen politiemensen bij de man aan de deur kwamen, roken ze een forse henneplucht. Een familielid van de 36-jarige gaf toestemming om in de woning te kijken. Daar troffen de agenten 79 hennepplanten aan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij is overgedragen aan de parketpolitie voor het voldoen van zijn boete.

Winkeldieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag twee 14-jarige meisjes aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers van een kledingwarenhuis op de Grote markt betrapten beide minderjarigen bij het stelen van diverse kleding en schoenen. De dievegges maakten gebruik van een geprepareerde tas. Het duo werd door medewerkers gepakt en overgedragen aan de politie. Zij moesten mee naar het politiebureau en zijn ingesloten. De gestolen spullen zijn in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Donderdagavond betrapten medewerkers van een video- en audio warenhuis aan de Westerhaven twee mannen ( 22 en 27 jaar) uit Groningen bij het stelen van een autoradio. Ook dit dievenduo moest mee na het politiebureau. Na verhoor kon het duo weer gaan. De radio bleef achter in het warenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee fietsers gewond bij eenzijdige verkeersongevallen

SPIJK/ADUARD - Bij twee eenzijdige verkeersongevallen zijn donderdagavond en vrijdagochtend twee fietsers gewond geraakt.


-Een 43-jarige man uit Stedum fietste op zijn racefiets in een groep wielrenners over de secundaire weg van de N33. Nabij de Eemshaven raakte de Stedumer het achterwiel van zijn voorganger. De wielrenner kwam door de botsing ten val. Het slachtoffer werd met handletsel naar het ziekenhuis gebracht.


-Vrijdagochtend fietste een 38-jarige man uit Zuidhorn op het fietspad van de Friessestraatweg in de richting van Aduard. Gebogen over het stuur en flink doortappend zag hij een wegafzetting over het hoofd. Door de botsing werd hij gelanceerd en kwam met een harde klap op het wegdek terecht. Het slachtoffer werd met een flinke hoofdwond door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Schone slaper aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een auto-inbraak in de Pausgang in Groningen. Van een inbraak bleek geen sprake. Agenten troffen in een geparkeerde auto een slapende zwerver aan. Het bleek dat hij een slaapplaats voor de nacht nodig had. Omdat de portieren van de auto niet waren afgesloten koos hij de achterbank als slaapplaats. Hij moest mee naar het bureau. Met een overlastbon kon hij het politiebureau weer verlaten.

Alcomobilist maakt brokken

STADSKANAAL De politie heeft donderdagavond een 29-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een automobilist die na een aanrijding was doorgereden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder op de Lyceumlaan in Stadskanaal een geparkeerde auto had geramd.Hij was na de aanrijding doorgereden. Op basis van kentekengegevens en getuigenverklaringen kon de verdachte in zijn woning aan de Lyceumlaan worden aangehouden. De Kanaalster werkte niet mee tijdens zijn aanhouding. Hij moest met gepast geweld en met behulp van de boeien afgevoerd worden. Op het politiebureau weigerde de verdachte alle medewerking aan een alcoholonderzoek. Het rijbewijs van de man is ingenomen en mocht na verhoor weer naar huis. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronkaards aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft donderdagnacht een 21-jarige man uit Onnen aangehouden voor openbare dronkenschap. Op de Grote Markt zagen surveillerende agenten dat de man, die behoorlijk onder invloed was van alcohol, wilde wegrijden op een bromfiets. Toen agenten hem aanspraken werd de man agressief. Omdat hij nauwelijks op zijn benen kon staan moest hij mee naar het politiebureau en werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. In de Oosterstraat werd een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor hetzelfde feit. Surveillerende agenten zagen dat de Stadjer onder invloed van alcohol tegen gevels aanliep en uitgaanspubliek lastig viel. Toen agenten hem aanspraken op zijn gedrag was een normaal gesprek niet mogelijk. Ook hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen kan de man een bekeuring tegemoet zien.

Fietsendieven aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op het Martinikerkhof drie fietsendieven aangehouden. De verdachten uit Groningen (18 en 22 jaar) en Adorp (18 jaar) hadden twee fietsen weggenomen uit de Antillenstraat. Dankzij een goede omschrijving van een getuige wisten agenten het trio snel te achterhalen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Vervelende stapper aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat een 29-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Medewerkers van een horecagelegenheid hadden onenigheid gekregen met de Stadjer. Omdat de Groninger in het verleden eerder uit de discotheek is verwijderd, werd hem verzocht te wachten tot de politie kwam. Dit weigerde hij waarna hij een beveiliger een kopstoot gaf. Agenten hebben de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten.

Politie en brandweer druk met uitgebroken pony

WILDERVANK De politie en brandweer zijn donderdagnacht druk doende geweest met een loslopende pony in Wildervank. Agenten zagen het dier in de omgeving van de Torenstraat lopen en probeerden het te vangen. De Shetland liet zich echter niet dirigeren en probeerde via een vijver te ontkomen. Daarop werd de brandweer gealarmeerd, omdat de pony de zwempartij mogelijk niet zou overleven. Door een aantal brandweerlieden werd het dier op het droge gebracht. Omdat niet duidelijk is wie de eigenaar is, werd de Shetland in een nabijgelegen weiland gebracht. Vrijdag wordt uitgezocht wie de eigenaar is.

Verkeerscontrole

GRONINGEN/HAREN De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in de gemeenten Groningen en Haren verkeerscontroles gehouden. Op de Rijksstraatweg in Glimmen werden 397 voertuigen gecontroleerd. Vijf personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén persoon reed er met te hoge snelheid.

In de omgeving van de Westerhaven werden donderdag 1056 voertuigen gecontroleerd. Bij de controle werd voornamelijk gekeken naar het gebruik van de veiligheidsgordel. In totaal werden 24 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast belden zes automobilisten zonder gebruik te maken van een handsfreeset.