Dr. Frank van Berkum eerste Honorair Consul van Historic Hotels

Persbericht van Hampshire Hospitality & Leisure

Marketing organisatie krijgt in iedere provincie een bijzondere ambassadeur.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij een jubilerend Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte heeft Historic Hotels of the Benelux haar eerste Honorair Consul bekendgemaakt. Dr. Frank van Berkum (bekend van o.m. het bestseller boek 'Gezond slank met Dr. Frank') heeft de primeur en is de eerste die de titel Honorair Consul voor de provincie Overijssel mag dragen voor een periode van 2 jaar. De Honorair Consul draagt het gedachtegoed van Historic Hotels uit naar een breder publiek. Hij vraagt aandacht voor de hoteliers die hun gasten in contact brengen met historische centra van steden en bijzondere plekken daarbuiten, waardoor de gast op een bijzondere wijze in aanraking komt met lokale tradities, unieke historische gebouwen, prachtige landschappen en hoogwaardige (streek) gastronomie. Op die manier wordt een grote bijdrage geleverd aan het behoud en ontwikkeling van ons kostbare erfgoed voor de toekomstige generaties.

Overnachten in cultuur historisch erfgoed is "in" "Het overnachten in historisch erfgoed is een overduidelijk sterk groeiende trend in wereldwijd reisgedrag", weet Elvira Wilthagen, Manager Hotel Trade Relations. "Onze doelgroep is op zoek naar een bijzondere ervaring en is bereid daar voor te reizen en ook meer te betalen. Dat laatste is noodzakelijk, want een monument in stand houden of renoveren is een kostbare, maar ook dankbare taak". Historic Hotels of the Benelux is trots dat Dr. Frank van Berkum uit het Twentse Overijssel als eerste Honorair Consul behulpzaam is om mensen daar nog bewuster van te maken en hen daarvan te laten genieten. Daarnaast beseft hij als geen ander dat genieten van eten en het leven voorwaarde is voor een verantwoord gewicht en gezonder ouder worden". Iedere regio/provincie in de Benelux krijgt in de toekomst een eigen Honorair Consul. De toekomstige personen met deze eervolle titel en functie dragen het gedachtegoed Van Historic Hotels een warm hart toe en helpen mee dit uit te dragen naar een breder publiek. In de marketingfilosofie van de samenwerkende Historic hoteliers staan onder meer het zeer gastvrij en duurzaam exploiteren van gerestaureerde en monumentale panden centraal, waardoor deze erfgoederen ook behouden, beleefbaar en toegankelijk blijven in de toekomst

Presentatie brochure Historic Hotels of the Benelux 2011-2012

Tijdens de aankondiging van de eerste Honorair Consul werden ook de eerste exemplaren van de nieuwe brochure van Historic Hotels of the Benelux uitgereikt aan de laatst toegetreden leden Hotel Stadslogement De Smederij van Steenwijk en Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek; beiden gelegen in Overijssel. De unieke brochure 2011-2012 toont op inspirerende en overzichtelijke wijze een collectie van bijna 40 karaktervolle en bijzondere hotels met hun faciliteiten in Nederland, België en Luxemburg. De brochure is via de website te bestellen.

Historic Hotels of the Benelux
Historic Hotels of the Benelux bestaat in haar huidige vorm als marketing organisatie sinds 2006. De hotels zijn op dat moment toegetreden tot de Europese organisatie Historic Hotels of Europe, die via gezamenlijke marketingactiviteiten aandacht vraagt voor historische accommodaties, architectuur en culturele tradities in Europa. Elk hotel van Historic Hotels of the Benelux is dan ook gehuisvest in een monumentaal gebouw, allemaal anders, allen uniek. De missie is om zakelijke en leisure gasten in contact brengen met historische centra van steden of stadjes en bijzondere plekken daarbuiten en hen bijzondere ervaringen te laten beleven. Historic Hotels of the Benelux is onderdeel van Hampshire Hospitality een geïntegreerd hotelexploitatie-, management- en franchisebedrijf, opgericht in 2001. Een groeiend aantal hotels in de Benelux en daarbuiten sluit zich aan bij Historic Hotels of the Benelux of Hampshire Hospitality. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com en www.historichotelsbenelux.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar Historic Hotels of the Benelux + 31 (0)35 - 672 0463 of bezoek de websites.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*

Links:
http://www.historichotels.nl



Razende Robot Reporter